Milli Eğitim Bakanı Ziya Selcuk, "Oğretmenler odası dort duvardan oluşan mekanlar değil kurumsal kimliğin yeşerdiği, aitlik hissiyatının guclendiği, ekip olma anlayışının geliştiği ortamlardır. Buralarda yeni fikirlerin uretilmesi, dostlukların, meslek dayanışmasının gelişmesi en buyuk beklentimiz." dedi.
Sivas'ta 140 oğretmen odası yapımı icin Milli Eğitim Bakanlığı ile Sivas Valiliği ve Sivas Belediyesi arasında protokol imzalandı.

Selcuk, Bakanlıkta gercekleştirilen imza toreninde, oğretmenlerin imkanlarını iyileştirmek istediklerini belirtti.
2023 eğitim vizyonu cercevesinde, oğretmen odalarının belli standartlara kavuşturulması icin proje yuruttuklerini, protokolun de bu kapsamdaki calışmalar arasında bulunduğunu soyleyen Selcuk, protokolle 70'i il merkezi, 70'i ilcelerde olmak uzere 140 yeni oğretmen odası inşa edileceğini bildirdi.
Bakan Selcuk, calışmaya, ildeki meslek liselerinin de malzeme, materyal ve tasarım konusunda katkı sağlayacağını belirterek, bunun kendilerini mutlu ettiğini dile getirdi.
Oğretmenler odası tasarımlarının ciddi bir calışmanın urunu olduğunu ifade eden Selcuk, odalarda ayarlanabilir sehpalar, ortopedik koltuklar, cay makineleri, mikrodalga fırının yanı sıra toplantılar icin teknik aracların bulunacağını anlattı.
Milli Eğitim Bakanı Selcuk, şunları kaydetti:
"Oğretmenler odası dort duvardan oluşan mekanlar değil kurumsal kimliğin yeşerdiği, aitlik hissiyatının guclendiği, ekip olma anlayışının geliştiği ortamlardır. Buralarda yeni fikirlerin uretilmesi, dostlukların, meslek dayanışmasının gelişmesi en buyuk beklentimiz. Oğretmen odası, birlik, dirlik ve dayanışma odasıdır. Oğretmen odasında ayrım olmaz cunku hepimiz cocuklar icin calışıyoruz. Bizim en buyuk sermayemiz şefkatimiz, merhametimiz ve cocuklarımıza yonelik gosterdiğimiz sevgidir. Bunun icin de oğretmenlerimizin rahatlaması, zihninin huzurlu olması lazım. Tabii ki butun oğretmenlerimiz bu standartlardaki oğretmen odalarına bugun kavuşsun... Bunun icin imkanlar olcusunde calışıyoruz. Beklentimiz Sivas'ta kalmayıp daha cok ilimizde bu tur projeleri, belediyelerimizle, valiliklerimizle yapmak. Bununla ilgili mujdeleri bekliyoruz."
Sivas Valisi Salih Ayhan da tasarım beceri atolyeleri ile cocuk kutuphaneleri kurulması, muzelerde etkinlikler duzenlenmesi gibi faaliyetlerle eğitimin sadece sınıflarda değil her ortamda surdurulmesi icin gayret ettiklerini belirtti.
140 okuldaki oğretmen odasının zamanın ruhuna uygun duzenleneceğini soyleyen Ayhan, ihtiyacı olan diğer okulları da tespit ettiklerini, onlarla ilgili de calışma yuruteceklerini dile getirdi.
Ayhan, eğitimin sadece MEB'in sorumluluğunda olmadığını, buna herkesin el birliğiyle katkı sunması gerektiğini soyledi.
Oğretmenlerin yeni tip koronavirurus (Kovid-19) salgınıyla mucadele surecinde fedakarca calıştıklarını ifade eden Ayhan, "Oğretmenlerimiz her şeye layıktır, onların emrindeyiz." dedi.
Torende, Sivas'taki bazı okulların oğretmenler odalarına canlı bağlantı yapıldı.
Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Sivas İl Milli Eğitim Muduru Ebubekir Sıddık Savaşcı ile MEB yetkililerinin de katıldığı torende, konuşmaların ardından protokol imzalandı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Ferhat Barulay