Verenel Derneği Erciş Şubesi, kurduğu Sosyal Market ile ilcede maddi durumu iyi olmayan ailelerin ihtiyaclarını karşılıyor.
Sosyal markete gidemeyen vatandaşların ihtiyac duyduğu urunleri de gorevliler ve gonullu gencler aracılığıyla evlerine ulaştıran dernek, belirledikleri ailelere her ay duzenli yardımlarda bulunuyor.
Derneğin Erciş Temsilcisi Mustafa Marufoğlu, ozellikle yetim, dul, eşinden ayrı olan ve eşi cezaevinde olanlara oncelik tanıdıklarını soyledi.
Bazı ailelere de her gun sıcak ekmek temin ettiklerini anlatan Marufoğlu, "Ekmek fişi verdiğimiz aileler belirlediğimiz fırından sıcak ekmeklerini alabiliyor. Salgından dolayı bazı aileler marketimize gelemiyor. Onların ihtiyaclarını evlerine goturuyoruz. Musait olanlarda gelip sosyal marketimizden o ay icin ne ihtiyacları varsa alıyor." dedi.
İlcede ikamet eden gonullu genclerle koliler hazırlayarak evlere dağıttıklarını belirten Marufoğlu, boylelikle yardım etme ve paylaşma duygularını pekiştirdiklerini aktardı.
Vefat eden ablasının cocuklarına bakan Sevgul Meydan ise Verenel Derneğinin kendilerine surekli yardım ettiğini ifade ederek, "Her ay gelerek cocukların giyim, ayakkabı, gıda ve okul masraflarını karşılıyorlar. Allah devletten, milletten ve dernekten razı olsun. Devletimiz cocukların tum ihtiyaclarını karşılıyor." diye konuştu.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Necmettin Karaca