Gecimini sahilde dedektorle altın arayarak sağlıyor

ANTALYALI 56 yaşındaki Ali Ozyurt, 20 yıldır gecimini dunyaca unlu Konyaaltı Sahili'nde dedektorle altın arayıp bulduklarını satarak sağlıyor. 3 cocuk 3 torun sahibi olduğunu soyleyen Ozyurt, "Gecimimi sağlamak icin başka işim yok" dedi.Meteoroloji Genel Mudurluğu'nun Antalya icin 'turuncu kod' uyarısı turizm kenti Antalya'da yaşamı az da olsa etkilerken, dunyaca unlu Konyaaltı Sahili'nde oluşan dalgalar, definecileri plaj kumlarına yoneltti. Dedektorle Konyaaltı Sahili'ne gelen Ali Ozyurt, 3,5 kilometrelik plajda altın ve takı arıyor. Demiroren Haber Ajansı'na konuşan Ozyurt, "Benim başka işim yok" derken sahile meteorolojinin uyarısının ardından geldiğini soyledi. "Bozuk para, altın ve gumuş arıyorum. Dalga buyuk olursa cıkıyor" diyen Antalyalı ganimetci Ozyurt, "Bize defineci diyorlar. Biz defineci değiliz. Define işi sit alanında yapılır. Biz ganimet arıyoruz" diyerek sitemini dile getirdi.Kendisinin sahile ilk dedektoru sokan kişi olduğunu, 20 yıldır bu işi yaptığını anlatan Ozyurt, şoyle konuştu: "Servet bulamadım ama karnımı doyurabiliyorum. Altın cıkıyor, yuzuk cıkıyor. Bu yıl 4 ay icinde 4 parca altın buldum, bozdurdum ve satıp parasını yedim. Sahilde benim gibi bu işi yapan 15 ile 20 kişi var."Kullandığı cihazın madeni parcaya gore farklı sesler cıkardığını soyleyen Ozyurt, sabahtan akşama kadar calıştığını, dun denizden 4 kişi ile birlikte 740 kilo parca demir cıkardığını sozlerine ekledi.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı