TURKİYE'nin farklı illerinde gorev yapan doktorlardan gelen tariflerden hazırlanan '100 Doktor 100 Tarif' adlı yemek kitabının geliri, Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden sağlık calışanlarının cocuklarının eğitiminde kullanılacak. Kitabın fikir babası Dr. Murat Cam, "Bu kitap sadece 100 hekimin tarif gondererek oluşturduğu bir tarif kitabı değil, bu kitabın bir amacı, Covid-19 ile mucadelede şehit olan sağlık calışanlarının cocuklarının eğitimine katkıda bulunmak" dedi.Turkiye'de farklı illerinde gorev yapan doktorlar bir araya gelerek emekli genel cerrahi uzmanı Dr. Murat Cam'ın editorluğunde '100 Doktor 100 Tarif' yemek kitabını hazırladı. Kitabın geliri, Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı (KAHEV) bunyesinde oluşturulan 'Emanetiniz Emanetimizdir' fonu aracılığıyla, Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden sağlık calışanlarının cocuklarının eğitiminde kullanılacak. Bir ayda 9'uncu baskıya ulaşarak buyuk bir başarı elde eden kitabın fikir babası Murat Cam, Turkiye'nin ve dunyanın Covid-19 pandemisinin pencesi altında yaşarken, emekli olması nedeniyle on cephede savaşamadığını belirtti. Dr. Cam, "Ben de bir şeyler yapmak istedim. Cocukluğumdan beri yemek yapmaya, bunları mutfağımda deneyimlemeye meraklıyım. Bu benim hobim bu alanda bir şeyler yapmak istedim. Projeyi oluşturdum KAHEV ile konuştum. Cunku onlar nisan ayında pandeminin ilk doneminde 'Emanetiz Emanetimizdir' burs fonunu oluşturmuşlardı. Bu fon Covid-19'la savaşırken şehit olan sağlık calışanlarının geride bıraktıkları cocuklarının eğitiminde kullanılacak bir fon idi" dedi.
'BU KİTABIN BİR AMACI VAR'300'e yakın tarif geldiğini ve pandemi şartlarında 4 ay gibi kısa bir surede secilen 100 tarifle kitabın oluştuğunu soyleyen Cam, "Bu kitap sadece 100 hekimin tarif gondererek oluşturduğu 128 sayfadan ibaret bir tarif kitabı değil. Bu kitabın bir ruhu, felsefesi, amacı var. Amacı ne? Kovid-19 ile mucadelede şehit olan sağlık calışanlarının cocuklarının eğitimine katkıda bulunmak uzere tasarlandı. Bu kitabın bir başka anlamı var. Bu kitap, hekimlerin yuksek idealler etrafında birleşmesi ve dayanışmasının urunu. Bu kitap hekimlerin kendilerine, meslektaşlarına sağlık calışanlarına ve topluma karşı duydukları sorumlulukların bir tezahuru. Pandeminin ağır koşullarında hekim arkadaşlarım bir yandan on cephede olumle burun buruna savaşırken bir yandan da tariflerini gonderdiler. Once yemeklerini yaptılar, fotoğraflarını cektiler ve tariflerini bize gonderdiler. Bu kitap halkımız olduğu surece yaşayacak. Bu kitap yaşadıkca da emanetiniz emanetimizdir burs fonuna gelir olarak gitmeye devam edecektir" diye konuştu.'NE KADAR DESTEK O KADAR COK OĞRENCİ'KAHEV Yonetim Kurulu uyesi Bilge Can Hasde ise, KAHEV'in 2017'de başlatılan bir yardım hareketi olduğunu ve Turkiye'nin dort bir yanından kadın hekimlerin desteğiyle 2018 yılında vakıf statusuyle yoluna devam ettiğini anlattı. Pandemi surecinde sağlık calışanlarının en fazla etkilendiğini soyleyen Hasde, bu surecte 'Emanetiz Emanetimizdir' burs fonunun oluşturulduğunu kaydetti. Burs fonunun doktor, hemşire, temizlik personelleri, ambulans şoforu gibi butun sağlık calışanlarının cocuklarını kapsadığını soyleyen Hasde, "Biz ne kadar destek alırsak o kadar cok oğrenciye ve okula ulaşabiliyoruz" dedi.'İYİLİK PROJESİNE KATKI'Kitaba annesinin tarifiyle destek veren Gazi Universitesi Nukleer Tıp Anabilim Dalı Başkanı Lutfiye Ozlem Atay ise, bu projede yazar olarak bulunmaktan cok heyecan duyduğunu belirterek, "Bu kitap bir iyilik projesine katkı verdi. Başka bir yol kat etmiş oldu. Covid-19 pandemisi sırasında bir suru sağlık calışanı vefat etti. Onların cocuklarının eğitimlerine destek adına 'Emanetiniz Emanetimizdir' projesine butun bu kitabın gelirinin gidiyor olması bu kitabı daha ozel bir kitap haline getirdi" ifadelerini kullandı.
- Ankara