Gassallar cenazeleri koronavirus tedbirleri altında yıkıyor-TEKRAR
MERSİN'de Buyukşehir Belediyesi Şehir Mezarlığı'nda gorev yapan gassallardan Ayşe Gursoy (46) ve Murat Solmaz (35), cenazelerin koronavirus tedbirlerine uygun şekilde yıkandığını anlattı. Her gun olu bedenlere dokunan gassallar, koronaviruslu cenazelerin ise hastanede yıkandıktan sonra silikonla kapatılan ceset torbasına konularak son yolculuklarına hazırlandığını bildirdi.Buyukşehir Belediyesi Şehir Mezarlığı'nda gorev yapan gassallar hem mesleklerini nasıl yaptıklarını hem de son koronavirus doneminde yaşadıklarını anlattı. Her gun olu bedenlere dokunan gassallar, koronavirus salgını nedeniyle birtakım onlemler altında işlerini surduruyor.'OLU BEDENLERDEN KORKMUYORUM'Cenaze Hizmetleri ve Mezarlıklar Şube Mudurluğu'nde calışan 3 kadından biri olan uc cocuk annesi Ayşe Gursoy, işlerini dışarıdan cok zor gorunse de severek yaptıklarını dile getirdi. Olu bedenlerin kendisini urkutmediğini belirten Gursoy, "5 yıldır bu işi yapıyorum. Cocuklarım, eşim her zaman destek oldu. Zaman zaman zorlandığımız cenazeler oluyor. Cenaze yakınlarını gorunce uzuluyoruz. Ama işimi severek yapıyorum. Evet herkesin yapabileceği bir meslek değil. Cenazelerden korkmuyorum, onları bebek misali yıkayıp, sahiplerine teslim ediyoruz. İlk cenazem denizde boğulan bir kişiye aitti. Kalp krizi geciren 10 yaşındaki bir kız cocuğunun cenazesini yıkarken cok etkilenmiştim. Annesi geldi aklıma, o cenazeyi hem yıkadım hem ağladım" dedi.'KORONAVİRUSLU CENAZELER HASTANEDE YIKANIYOR'Koronaviruslu cenazelerin hastanede yıkandığını belirten Gursoy, "Koronavirus nedeniyle cenazeyi yıkarken tek kullanımlık tulum giyiyoruz, eldiven ve maske takıyoruz. Koronavirusten olen hastalarımızı hastanede yıkıyoruz. Gasilhaneye getirilmiyor. Yıkandıktan sonra ceset torbasına koyarak silikonluyoruz. Bazı cenazelerimiz ise tabutla defnediliyor. Mezarlıkta calışan kazıcılarımız, imamlarımız, şoforlerimiz zarar gormesin diye bu yontemi uyguluyoruz" dedi.'GASİLHANEYE 2 KİŞİDEN FAZLASINI ALMIYORUZ'13 yıldır gassallık yapan 2 cocuk babası Murat Solmaz ise, "Gassallık herkesin yapabileceği bir iş değil, hem urperme, korku var hem herkes buna cesaret edemez. İşimizi severek yapıyoruz. Zaman zaman etkilendiğimiz cenazeler oluyor. Ozellikle cocuk cenazeler bizi etkiliyor. Koronaviruslu cenazeler hastaneden yıkanmadan teslim edilmiyor artık. Cenaze yakınlarını alamıyoruz. İceriye sadece 2 yakını girebiliyor. 60 yaş ve uzerini de alamıyoruz" diye konuştu.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı