Bursa Buyukşehir Belediyesinin ozellikle dar gelirli ailelerin cocuklarının da okul oncesi eğitim hizmetlerinden faydalanabilmesi amacıyla hizmete aldığı Ana Kucağı Eğitim Merkezlerinin sekizincisi acıldı.
Buyukşehir Belediyesinden yapılan acıklamaya gore, Vatan Mahallesi'nde daha once aile sağlığı merkezi olarak kullanılan ancak merkezin taşınmasının ardından boş kalan bina, tadilat ve duzenlemelerle modern bir eğitim kurumuna donuşturuldu.
Dar gelirli ailelerinin cocuklarının okul oncesi eğitimden yararlanması amacıyla 4-6 yaş grubu miniklere eğitim vermek icin kurulan, altı derslikli "Vatan Ana Kucağı Eğitim Merkezi" torenle hizmete girdi.
Buyukşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, torende yaptığı konuşmada, cocukların ozellikle eğitim noktasında ihmal edilmemesi icin Ana Kucağı Eğitim Merkezleri ile ailelere destek olmaya calıştıklarını belirtti.
Cocukların geleceğe en iyi şekilde hazırlanmasının onemine değinen Aktaş, şunları kaydetti:
"Bugun sekizinci Ana Kucağı Eğitim Merkezini acıyoruz. Yıl sonuna kadar bu sayı 15'i bulacak. Bizim butun gayemiz, iyi ahlaklı, vatanını, milletini, şehrini, devletini seven, buyuklerine saygı, kucuklerine sevgi gosteren bireyleri, topluma kazandırmak. Bunun icin bu merkezlerimize 'Ana Kucağı' adını verdik. Hicbir yer, ana kucağının sıcaklığını ve samimiyetini veremez ama cocuklarımıza ana kucağını aratmayacak mekanlar hazırladık. Burada 6 derslikte 130 cocuğumuz eğitim alacak. Her merkezde yemekhane var. Sabah grubuna kahvaltı, oğle gruplarına ikindi oğunu ucretsiz veriliyor. Cocukların canta, kırtasiye ve eğitim seti ihtiyaclarını da karşılıyoruz."
Aktaş, yeni tip koronavirus (Kovid-19) tedbirleri kapsamında, tum merkezlerde gerekli onlemlerin alındığını bildirerek, "Merkezlerde 20 kişilik sınıflarda mevcudu 15'e, 15 kişilik sınıflarda 10'a duşurduk. Maske, mesafe ve hijyen konusunda gerekli duyarlılığı gosteriyoruz. Eğitimde, Milli Eğitim Bakanlığı mufredatının yanı sıra 'Şehrim Bursa' modelini uyguluyoruz. Bunun yanında cocuklara 'değerler eğitimi' veriyoruz." ifadelerini kullandı.
Daha sonra Aktaş, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Davut Gurkan ve diğer protokol uyeleri kurdeleyi keserek actıkları merkezi gezerek, eğitim alan cocuklarla sohbet etti.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Buşra Nur Yılmaz