Aksaray'da yaşayan 33 yaşındaki ortopedik engelli Ahmet Kırmızıtoprak, İŞKUR'dan aldığı hibe desteğiyle cocukluktan beri hayalini kurduğu berber dukkanını acarak kendi işinin patronu oldu.
İstanbul'da 20 yıl once cıraklık yaparak mesleğe başlayan 3 cocuk babası Kırmızıtoprak, İŞKUR'un "Engelli ve Hukumlu Hibe Destek Projesi" sayesinde fon, buhar ve traş makinesi, koltuk, calışma tezgahları, makaslar ile ofis malzemeleri alarak iş yeri actı.

Kırmızıtoprak, AA muhabirine yaptığı acıklamada, cırak olarak 20 yıl once başladığı meslekte usta olduktan sonra, kendi dukkanını acma hayali kurduğunu anlattı.
İŞKUR'un projesini 2019 yılında yerel gazetede gorduğunu ve hemen başvuruda bulunduğunu dile getiren Kırmızıtoprak, şoyle konuştu:
"Gerekli belgeleri hazırladım. Sağ olsunlar calışanlar bizlere cok yardımcı oldu. Başvurumuz kabul edildikten sonra eğitimlere katıldım. Başarıyla tamamladığımız eğitimlerin ardından sertifikamızı aldık. Projemizi hazırladık. 50 bin lira hibe cıktı. 36 bin lirasını malzeme parası olarak verdiler. 14 bin lira da iceride kaldı, elektrik, su ve kira giderleri oradan karşılanıyor. Allah hepsinden razı olsun."
Kendi iş yerinde calışmanın mutluluğunu yaşadığını vurgulayan Kırmızıtoprak, şunları soyledi:
"Devletimiz sağ olsun, verdiği hibe desteğiyle iş yerimizi kurduk. Calışma tezgahları, koltuklar, tıraş ve fon makineleri, makas ile ofis malzemeleri gibi dukkanda bulunan malzemelerin yuzde 90'ını hibe desteği sayesinde aldık. Şu anda yanımda bir kişiyi daha calıştırıyorum. İşlerimiz Allah'a şukur iyi. Tum engelli kardeşlerime tavsiye ederim. Yararlansınlar ve kendi iş yerini acsınlar."
Kırmızıtoprak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Aile, Calışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zumrut Selcuk başta olmak uzere, yardımcı olan herkese teşekkur etti.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Zekeriya Karadavut