Elazığ'da, eşi ve cocuklarıyla birlikte kayınvalidesine giderken icerisinde 22 bin TL olan el cantası bulan inşaat işcisi Faik Ortac, gittiği polis merkezinde memurların ulaştığı sahibine teslim etti, ornek oldu.
İnşaat işcisi Faik Ortac, eşi Ayten ve cocukları ile kayınvalidesine misafirliğe gittiği sırada cocuklarının fark etmesi uzerine İstasyon Caddesi uzerinde bir el cantası buldu. Bir mağazanın onundeki ağacın altında duran cantayı acan ve icerisinde yuklu miktarda para olduğunu goren Ortac cifti, cocukları eve bırakıp kendilerine en yakın Carşı Şehit Mehmet Ali Cakır Polis Merkezi'ne giderek polise bilgi verdi. Parayı saymadan polislere veren Ortac cifti, polisten canta icerisinde 22 bin TL olduğunu oğrendi. Bu arada polis, cantadan cıkan evraklardan paranın Elazığ'da bir mağaza zincirinin sahibi Kani Kızılgul'e ait olduğunu tespit etti. Cantasının kaybolduğundan haberi olmayan ve haber verilmesi uzerine polis merkezine gelen Kızılgul'e parayı, polislerle birlikte Faik Ortac teslim etti.
"Allah, haramı bana da cocuklarıma da nasip etmesin"
O anları anlatan İHA Muhabirine anlatan inşaat işcisi Faik Ortac, "Eşim ve cocuklarımla beraber kaynanamın evine gidiyorduk. Caddeden gecerken cocuğum yerde canta gordu ve biz de baktık ki icinde para var. Cocukları kaynanamlara bıraktım ve eşimle beraber karakola geldik. Burada sahibini buldular cağırdık ve biz de teslim ettik. Allah, haramı bana da cocuklarıma nasip etmesin, helal nasip etsin" dedi.
"MİKTARINI POLİSE GOTURUNCE OĞRENDİLER"
Cantayı gorunce ilk akıllarına polis merkezi geldiğini aktaran Ayten Ortac ise, "Durumumuz normal, eşim de inşaat işcisi. O parayı almak aklımızda hic gecmedi zaten cocukları bırakıp direkt karakola başvurduk. Parayı gorunce buraya geldik ve miktarını da burada oğrendik" diye konuştu.
"BİZ, DAHA FARKINA VARMADAN POLİSTEN TELEFON GELDİ"
Cantanın sahibi Kani Kızılgul de para miktarının 22 bin lira olduğunu belirterek, "Akşam iş cıkışı cantamızı duşurduk. Biz, daha farkına varmadan polis merkezinden telefon geldi. Allah razı olsun ki bu zamanda memleketimizde boyle guzel ve durust insanlarımız var. Boyle bir insan tanıdığım icin mutluyuz ve gururluyuz. Amcamızla tanıştık ve bundan sonra onunla sık sık haberleşeceğiz ve guzel olacak" ifadelerini kullandı.
(Erkan Bay - Rıdvan Yeşilırmak/İHA)