SAĞLIK Bakanlığı Koronavirus Bilim Kurulu uyesi Prof. Dr. Tevfik Ozlu, hastalığı atlatanların vucutlarında antikor oluştuğunu duşundukleri icin rehavete kapılmamaları gerektiğini belirterek, "Kimse guvende değil, tedbirlere uymak lazım" dedi.
Bilim Kurulu uyesi Prof. Dr. Tevfik Ozlu, koronaviruse yakalanan birinin iyileştikten sonra tekrar hastalanmasının mumkun olduğunu soyledi. Prof. Dr. Ozlu, "İnsanlarda buyuk coğunlukta antikor oluşuyor ama bazıları ikinci kez hasta olabiliyor. Bu durumun bircok orneği var. Koronavirus salgınında hastalığı atlatanların vucutlarında antikor oluştuğunu duşundukleri icin rehavete kapılmamaları gerekir. Kimse guvende değil, tedbirlere uymak lazım. Genel itibarıyla kaliteli iyi bir uyku uyumak gerekiyor. Sıvı tuketimi, dengeli ve sağlıklı beslenmek de oldukca onemli. Hareketli bir yaşamınızın olması da bağışıklığı guclendirir" diye konuştu.

'HER ŞEY BİZİM ELİMİZDE'Trabzon'da yaşayan Faruk Yanık, "İnsanlar yılbaşı ile birlikte gelen 4 gunluk sokağa cıkma kısıtlamasının ardından kendilerini sokağa attılar. Her yer cok kalabalık. Sosyal mesafe kuralına uyulmuyor. Kurallara uymak gerekiyor. Ben ve ailem hastalığı gecirdik. Annem hastalığı ağır atlattı, ben koku ve tat duyumu kaybettim. Ama hicbir zaman 'Hastalığı ne de olsa gecirdim' deyip rehavete kapılmadım. Yapılan araştırmalar sonucunda hastalığı ikinci kez gecirenler olduğu ortaya cıktı. Bu defa ağır bir şekilde hastalığı gecirdiklerini araştırmalar ortaya koydu. Bu hastalığın yaşı veya kronik rahatsızlık sectiği de yok. Her şey bizim elimizde. Kurallara uymamız ve dikkatli olmamız gerekiyor" dedi'DAHA BULAŞMAZ, DİYENLER VAR'Sokakların kalabalık olmasına değinen Alperen Atasoy da "Ben ve ailem henuz viruse yakalanmadık. Kendimizi iyi koruduk. Yakalanan akrabalarımız var. Kimisi hafif atlatıyor hastalığı kimisi de ağır geciriyor. Şimdi hafif atlatanlara bakıp da rehavete kapılan insanlar var. Rahatca dolaşıyorlar sokaklarda sanki virus yokmuş gibi. Her yer oldukca kalabalık. Umursamıyor insanlar fazla. Benim bağışıklığım guclu, diyen insanlar var. ya da ben yakandım daha bana bulaşmaz, diyen insanlar var. Onlar cok rahat yaşıyorlar" diye konuştu.'HERKESİN BİRBİRİNE KARŞI SORUMLULUĞU VAR'Elmas Sural ise "Tedbiri al, taktiri Allah'a bırak. Bakın sokaklar, caddeler cok kalabalık. Kimse mesafeyi korumuyor. Ceza yazmasalar insanlar maskesiz dolaşacaklar. Şimdi arabalara 'Allah korusun' yazıyorlar. Arabayı calıştırıp ucurumun kenarına bıraktığın zaman olur mu? Olmaz. Bu şekilde olmaz. İnsanların kendini koruması lazım. Herkesin birbirine karşı sorumluluğu var" dedi.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Selcuk BAŞAR