Adana'da su kuyusu acma calışmasında meydana gelen gocukte toprak altında kalan ve 6 saat sonra kurtarılan Mehmet Yalın adlı işci hastaneden taburcu edildi. Dehşet anlarını anlatan Yalın, "Ben toprak kayınca cenin pozisyonu aldım ve topraksız kısımdan nefes alarak hayatta kaldım arkadaşımın bana son bakışı gozumun onunden gitmiyor" diyerek ağladı.
Olay, 19 Aralık 2020 tarihinde oğle saatlerinde Sarıcam ilcesine bağlı Suluca Mahallesi'nde meydana geldi. Sera icin acılmak istenen su kuyusunda işci olarak calışan Mehmet Yalın (23) ve Mehmet Kostekci (24) toprak kayması sonucu gocuk altında kaldı. Cevredekilerin olayı gormesi uzerine bolgeye gelen giden Can-Kur ekipleri, toprak altında kalan 2 kişiyi kurtarmak icin calışma başlattı. Saatlerce suren calışma sonucu Mehmet Yalın gocuk altından 6 saat sonra sağ olarak cıkarıldı. Yalın, ambulansla Cukurova Universitesi Tıp Fakultesi Balcalı Hastanesine kaldırıldı. Ekipler gocukten 10 saat sonra ise Mehmet Kostekci'nin cansız bedenine ulaştı. Kostekci'nin cansız bedeni otopsi yapılmak uzere Adana Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Kostekci daha sonra yakınları tarafından toprağa verildi. Hastanede tedavisi devam eden, belinde catlak, 6 saat havasız kaldığı icin ciğerlerinde problem oluşan Yalın ise hastaneden taburcu oldu.

[h=3]"SUREKLİ TOPRAK KAYIYORDU BİR ŞEY OLMAZ DİYORLARDI"[/h]Yalın, normalde fabrikada işci olduğunu ancak boş zamanlarında da yeni evlendiği icin yevmiye ile calıştığını belirterek, "Arkadaşım Mehmet ile su kuyusu acılacağını oğrendik. İkimizde gidip burada calışmaya başladık. Olay gunu yine arkadaşımla aşağı inip calışmaya başladık. Hilti ile taş kırıyorduk. Her hilti calıştığında toprak dokuluyordu, biz ne oldu diye sorduğumuzda 'bir şey yok siz devam edin' diyorlardı. Biz bir sure boyle calışmaya devam ettik. Once ufak ufak toprak dokuluyordu. Sonra buyuk parcalar dokulmeye başladı" dedi.[h=3]"DEPREM VAZİYETİ BENİ KURTARDI"[/h]Aşağı toprak parcaları duştuğu icin bir sure calışmayı bıraktıkları daha sonra tekrar delici alet ile calışmaya başladıklarında gocuk olduğuna dikkat ceken Yalın şoyle devam etti:
"Tekrar hiltiyi calıştırdığımızda bağırma sesleri geldi, ilk anlarda anlamadık. Ne oldu diye sorduk, 'hemen yukarı cıkın' diye bağırdılar. Ben hızlı ve atik olduğum icin arkadaşıma ilk sen cık dedim. Arkadaşım ipe tutunup tırmandı tam o sırada uzerimize dağ gibi toprak gelince, hemen aşağıya atladı. Son anda birbirimize baktık ve ben ellerimi başımın uzerine koydum ama arkadaşım yapamadı. Daha sonra sesler kesildi ve arkadaşımla beraber yardım edin diye bağırmaya başladık. Cok korkuyordum, kendi kendime diyordum ki bunlar şimdi uzerimizi kapatıp gider, bizim burada ne yaşadığımızı ve toprak altında olduğumuzu kimse bilemez. İlk başta kimsenin sesi yoktu 40 dakika kadar bekledikten sonra, CAN-KUR ekibinden gelenler, sesimizi duyan var mı diye bağırdılar bende karşılık verdim, hemen kurtarma calışmasına başladılar. Uzerimizde 3 metre toprak vardı ama ben ilk anda cenin vaziyeti alarak ellerimle başımı kapatıp daha sonra onume eğilmiştim, sadece karın boşluğumda toprak yoktu ve sadece karnım inip şişiyordu. Toprak altında cok sıkışmıştım tam gozlerim kapandı o sırada başıma kurekle vurdular o şekilde tekrar uyandım. Kurtarıldığım anda karnımdaki hava boşluğu kendi kendine indi, o oksijeni ilk aldığım an rahat bir nefes aldım. Hemen ardından arkadaşımı kurtarın dedim ama onun icin cok gec olduğunu oğrendim."[h=3]"ARKADAŞIMIN 15 DAKİKA SONRA SESİ TAMAMEN KESİLDİ"[/h]Arkadaşının son bakışını hic unutamadığını soyleyen Yalın, "Arkadaşım surekli yardım edin diye bağırıyordu, ben de 'dayan Mehmet dayan' diyordum ama 15 dakika sonra sesi tamamen kesildi. Tek istediğim keşke o da kurtulsaydı ve yanımda olsaydı, o son bakışları gozumun onunden gitmiyor. Son dakikalarım cok zor gecti cunku ciğerim cok şişmişti yani kurtulacağımı hic beklemiyordum. Hep annem ve babama dua ediyordum, Allah'ım onlara bu acıyı yaşatma diyordum tek duam buydu benim" diyerek ağladı.
Yalın, gocuk olduktan sonra diğer calışanların kactığını yardım cağırmadıklarını anlatarak, "Bize yardımı gocuk yakınındaki evlerdeki kadınlar cağırmış. Toprak altında kaldığımızda kimse yanımızda değildi hepsi bırakıp gitmişti bizi. Bu nedenle onlardan şikayetciyim" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı