ANTALYA'da 26 ilkokul oğrencisine cinsel istismar iddiasıyla 621 yıl hapse mahkum edilen oğretmen Mahmut Aydın Koksar'ın oğrencileri, "Anne ve babanıza bunları soylemeyin. Zaten ben sizi evlerinizdeki elektronik cihazların uzerinde bulunan kırmızı ışıklardan gorurum" soyleriyle korkuttuğu ortaya cıktı.
Kepez ilcesindeki bir ilkokulda yaşanan cinsel istismar olaylarıyla ilgili Antalya 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde gecen yıl kasım ayında karara bağlanan davada, tutuklu sanık Mahmut Aydın Koksar, 26 cocuğa karşı 'nitelikli cinsel istismar' sucundan, hicbir indirim uygulanmaksızın toplam 621 yıl hapis cezasına mahkum edildi. Sanık ayrıca oğretmenlikten de menedildi.
SARKINTILIK DEĞİL, CİNSEL İSTİSMARMahkeme, dava sonucuna ilişkin gerekceli kararını acıkladı. 221 sayfalık gerekceli kararda, tarihi cezanın ayrıntılarına yer verildi.Cinsel istismar sırasında sanığın bazı mağdurlara, "Nasıl, hoşuna gidiyor mu" şeklindeki soylemlerinin fiziki olarak sanığın oğrenciye cinsel saldırısı devam ederken meydana geldiği, bu sozlerin sarkıntılık değil, cinsel istismar olarak nitelendirildiğine dikkat cekildi.'SİZİ EVLERİNİZDEKİ KIRMIZI IŞIKLARDAN GORURUM'Sanığın mağdur oğrencilere, "Beni şikayet ederseniz, bu olup bitenler duyulursa mesleğimden olurum, maaşımı alamam, kendi kızlarımı okutamam. Sizler de rezil olursunuz. Ayrıca, anne ve babanıza bunları soylemeyin. Zaten ben sizi evlerinizdeki elektronik cihazların uzerinde bulunan kırmızı ışıklardan gorurum" şeklinde soylemi ile cocukların duygularını somurduğune vurgu yapıldı.TECAVUZE YELTENMİŞBir oğrencinin beyanında, "Organ sokmaya calıştı, ancak ben musaade etmedim, izin vermedim" şeklindeki anlatımının da mahkemece 'vucuda organ sokmaya teşebbus sucu' olarak kabul edildiğine işaret edildi. Yargılama boyunca herhangi bir pişmanlık duymayan sanığa indirim uygulanmadığı da belirtildi.