Petrol İhrac Eden Ulkeler Orgutu (OPEC) ve diğer petrol ureticilerinin oluşturduğu OPEC+ grubu, Pazartesi gunu yaptığı toplantıda Şubat ayı petrol uretim duzeyi konusunda anlaşma sağlanamadığı icin bugun TSİ 17: 30'da yeniden toplanacak.
Pazartesi gunu duzenlenen toplantıda, Suudi Arabistan kuresel duzeyde yeniden başlayan ve giderek yayılan tecrit uygulamaları nedeniyle Şubat ayında daha fazla petrol uretilmesine karşı cıkarken, Rusya ise talepteki toparlanmaya işaret ederek daha fazla uretim icin cağrı yaptı.

OPEC+ grubunun onemli bileşenleri Rusya ve Kazakistan Şubat ayında petrol uretiminin artırılmasını onerirken, Irak, Nijerya ve Birleşik Arap Emirlikleri mevcut uretim duzeylerinin korunmasını istediler.OPEC Genel Sekreteri Muhammed Barkindo, Pazar gunu yaptığı bir acıklamada, kuresel petrol talebinin 2021 yılında, mevcut "geri vitesten, ileri vitese gececeğini" vurguladı.OPEC ve muttefiklerinin oluşturduğu OPEC+ grubunun, Bakanlar Ortak İzleme Komitesi (Joint Ministerial Monitoring Committee - JMMC) toplantısına hazırlık icin toplanan Ortak Teknik Komite (JTC) toplantısında konuşan Barkindo, kuresel petrol talebinin 2021 yılında gunde ortalama 5.9 milyon varil artışla gunde ortalama 95.9 milyon varile yukseleceğini soyledi.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı