IĞDIR'ın Tuzluca ilcesinde, 3 katlı binanın catı katı, yangında kullanılmaz hale geldi. Yangın sonrası evlerine giren Hanımzer (68) ve Huseyin Dumrul (90) cifti yanan evlerini gorunce gozyaşlarına boğuldu. Giyecek ve yiyecek hicbir şeyleri kalmayan Dumrul cifti, yakınları tarafından koye goturuldu. Hanımzer Dumrul, "Yaşadığımıza sevinemedik. Allah kimseye boyle bir acı vermesin. Hicbir şeyimiz kalmadı" dedi.
Tuzluca ilcesinin Cumhuriyet Mahallesi'nde Hanımzer ve Huseyin Dumrul ciftinin yaşadığı 3 katlı binanın catı katında 3 Ocak akşamı yangın cıktı. Komşularının uyarısıyla evden cıkan cift, canlarını son anda kurtardı. İhbar uzerine bolgeye Tuzluca ilcesinden itfaiye ekipleri sevk edildi. Alevler, kontrol altına alınamayınca takviye olarak Iğdır Belediyesi'nden ekip istendi. Yangın, itfaiyenin yoğun calışmasıyla guclukle sonduruldu. Yangında catı katı tamamen kullanılmaz hale geldi.
'ALLAH OYLE BİR ACIYI KİMSEYE YAŞATMASIN'Yanan evde yaşayan 3 cocuk sahibi Hanımzer- Huseyin Dumrul cifti, yakınlarınca Kars'ın Digor ilcesindeki Halıkışla koyune goturuldu. Polis merkezinde ifade veren cift daha sonra yanan evlerine bakmaya geldi. Cift, evlerinin durumunu gorunce gozyaşlarını tutamadı. Yaşadıklarını Demiroren Haber Ajansı'na anlatan Hanımzer Dumrul, "Yatmak uzereydik. O sırada evimizin kapısı caldı. Actığımda komşular, 'Eviniz yanıyor, cabuk cıkın' dediler. Ben hemen koşup odada oturan eşime haber verdim. Bir anda alevlerin icinde kaldık. Bastığımız yerler yanıyordu. Benim de ayaklarım hafif şekilde yandı. Sonra guc bela kendimizi dışarı attık. Komşular haber vermese evimizde yanarak olecektik. Yaşadığımıza sevinemedik. Cunku hicbir şeyimiz kalmadı. Neyimiz varsa yanıp, kul oldu. Allah oyle bir acıyı kimseye yaşatmasın" diye konuştu.30 yıllık eşi Hanımzer'in ikinci eşi olduğunu, ilk eşinden 3 cocuğu bulunduğunu belirten Huseyin Dumrul ise, "Koydeki evimi satıp, bu evi almıştım. Yaşlılık maaşı ile geciniyoruz. Şimdi hicbir şeyimiz kalmadı. Yakınlarımız bizi alıp koydeki evlerinde misafir etti. Bundan sonra ne yapacağız bilmiyorum" dedi.