AYDIN'ın Didim ilcesinde Deniz Guner (18), kimya konulu ceşitli şampiyonalarda aldığı madalyalarla dikkat cekti. Dunyanın onde gelen eğitim kurumlarından Massachusetts Teknoloji Enstitusu'ne (MİT) kabuluyle kent sakinlerine gurur yaşatan Guner, "İleride mesleğimi akademide devam ettirmek istiyorum. Kimya uzerine profesor olmak istiyorum" dedi.
Didim'de yaşayan Erkan ve Tatyana Guner ciftinin 2 cocuğundan kucuğu 12 sınıf oğrencisi Deniz Guner, henuz cok kucukken, doktor dedesinin gosterdiği deneylerle kimyaya ilgi duydu. Guner'in kimya tutkusu, İzmir Fen Lisesi'nde daha da arttı. Guner, Turkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'nun (TUBİTAK), 'Uluslararası Bilim Olimpiyatları' icin hazırladığı oğrenciler arasına girdi. 2018 ve 2019 yıllarında Turkiye'de yapılan olimpiyatlarda 'bronz' ve 'altın' madalya kazandı. Guner, 2019'da Rusya'da duzenlenen Uluslararası Mendeleyev Kimya Olimpiyatı'nda ise milli takıma secildi. Aynı yıl, Paris'te duzenlenen 51'inci Uluslararası Kimya Olimpiyatı'nda 'bronz' madalya aldı. Genc kimyacı, bu yıl Turkiye'nin ev sahipliğinde ve TUBİTAK'ın organizasyonunda cevrimici gercekleştirilen 52'nci Uluslararası Kimya Olimpiyatı'nda (IChO 2020) 'altın' madalyayı hak etti. Deniz Guner, son olarak temmuz ayında cevrimici yapılan 54'nci Uluslararası Mendeleyev Olimpiyatları'ndan 'gumuş' madalyayla dondu. Buyuk sevinc yaşayan Deniz Guner, dunyanın en iyi universiteleri arasında yer alan ABD'deki Massachusetts Teknoloji Enstitusu'ne (MİT) kabul edildi. Deniz Guner, başarısıyla kent sakinlerinin gururu oldu.Merakının cocukken başladığına değinen Deniz Guner, "Kabul edilmem biraz zordu, beklentim duşuktu. Ama kabul edildim. Şaşırdım ama cok mutluyum. Cok heyecanlıyım orası farklı bir dunya. Orada oğrendiklerimi Turkiye'nin bilimini tekniğini geliştirmek icin kullanmak istiyorum. Eğitim 2021 yılında devam etmezse, kampuse davet ederlerse, ağustos ayında gideceğim. İleride mesleğimi akademide devam ettirmek istiyorum. Kimya uzerine profesor olmak istiyorum" dedi.