6 aydır TV8 ekranlarında yayınlanan MasterChef Turkiye, pazar akşamı yayınlanan bolumle final yaptı. MasterChef 2020 buyuk finalinde Barbaros Yoloğlu ile Serhat Doğramacı yarıştı. Canlı yayındaki mucadele sonunda MasterChef Turkiye şampiyonu Serhat Doğramacı oldu.
[h=3]"1 KUPA 2 ŞAMPİYON VAR"[/h]MasterChef'te kupayı Barbaros'la birlikte kaldıran Serhat'ın "Bir tane kupa var ama iki tane şampiyon var. Biz bunu uzun bir sure goturebilirdik. O yuzden ben bunu tek başıma kaldıramayacağım. O yuzden bu kupayı dostum ile kaldıracağım" sozleriyle sevenlerinin gonlunu bir kez daha fethetmişti.

[h=3]"BASİT BİR ŞEKİLDE ŞAMPİYON OLACAĞIM DEDİM UKALALIK SANDILAR"[/h]Final sonrası Instagram hesabından paylaşım yapan Serhat Doğramacı, yarışmanın ilk gununde dediği "Basit bir şekilde birinci olacağım" sozlerini yeniden hatırlatarak şu ifadeleri kullandı: "Bazen son değil sona giden yolculuktur onemli olan. Herkes kazanabilir, eğer bunun bir ustunu yapmak istiyorsanız bu nasıl kazandığınız ve kimleri gectiğinizle alakalıdır. Basit bir şekilde şampiyon olacağım dedim ukalalık sandılar. Acıkladım, kıvırma dediler. Uyguladım, oynuyor dediler. Ve şimdi karşınızda bir değil iki tane durust, adil, hak yemeyen ve yedirtmeyen. Birbirine karşı bir suru oyun kaybetmiş ama birinde bile saygısızlık yapmamış duşman yerine dost olmuş, basit bir şekilde şampiyon olmuş insan var. Biri kupalı biri kupasız... #1kupa2şampiyon"
[h=3]"ZOR AMA GUZEL BİR YOLCULUKTU"[/h]"Butun yarışmacı arkadaşlarımıza ve Acun Medya ailesine sonsuz teşekkurler. Her şey bir yana benim icin en onemlisi olan iyiliği gordum icinizde. Calışanları, yarışmacıları sahiplenmeniz. Size zarar verecek olsa bile gozunuzu kırpmadan duşeni kaldırmanız ve bunlardan kimsenin haberinin olmaması bu iyiliklerin niyetinin de temiz olduğunun en buyuk gostergesi. Cok zor ama guzel bir yolculuktu, sağlıcakla kalın."
[h=3]UNLU ŞEFLERE TEŞEKKUR ETTİ[/h]Juri uyeleri Somer Sivrioğlu, Danilo Zanna ve Mehmet Yalcınkaya'ya teşekkur etmeyi ihmal etmeyen Serhat Doğramacı, bir diğer paylaşımında da "Kotu tabak cıkardığımızda uzulen, iyi tabak cıkardığımızda sevinen, gozleri dolan ve yeri geldiğinde ayakta alkışlayan siz uc birbirinden farklı ama kalplerinin temizliği bir olan değerli insanlarla 6 ay gecirmek, beraber gulmek, beraber ağlamak ve bunu milyonlar onunde yapmak... Ne macera ama... Hep doğrularımı ve inandıklarımı savundum bu hayatta ve doğal olarak MasterChef'te. Hicbir zaman haddimi veya saygı sınırlarını aşmamaya calıştım. Sizlere karşı da bir hatam olduysa affola, hem değerli şefler hem abiler hem de guzel dostlar oldunuz. Biz bu insanlardan eğitim aldık demenin gururunu yaşarken siz biz bu insanları eğittik demenin gururunu yaşadınız. Her şey icin teşekkurler, ne mutlu bizlere" ifadelerini kullandı.