İSTANBUL'da yaşayan Selahattin Aydemir (27), internet sitesi uzerinden satışa cıkardığı otomobilini, Ankara'ya goturup, 85 bin TL karşılığında anlaştığı E.Ş.'ye, ekspertize goturmesi ve eksik olan parayı tamamlayıp getirmesi icin teslim etti. E.Ş., Aydemir'e, arkadaşı A. ile geldikleri aracta beklemesini soyleyerek ayrıldı. Bu sırada yandaki bufeye su almaya giden Aydemir, arkasını donduğunde A.'nın geldikleri aracla gittiğini gordu. Dolandırıldığını anlayan ve karakola giderek şikayetci olan Aydemir, aracını satmak isteyenlere de uyarıda bulunarak, "Beni mağdur ettiler. Aracımın bulunmasını istiyorum. Kaparo bile vermiş olsa, kesinlikle ve kesinlikle hicbir şekilde guvenmeyin" dedi.
İstanbul Bahcelievler'de yaşayan Selahattin Aydemir, 61 FJ 623 plakalı 2013 model otomobilini satmak icin bir internet sitesine ilan verdi. Bir sure sonra o ilana Ankara'da yaşadığını soyleyen E.Ş.'den cevap geldi. Aydemir, 85 bin TL karşılığında anlaştığı kişilere otomobilini teslim etmek icin İstanbul'dan Ankara'ya gitti. Etimesgut ilcesinde E.Ş. ve arkadaşı A. ile buluşan Aydemir, bu kişilerle bankaya gitti. E.Ş.'nin verdiği paranın eksik olduğunu goren Aydemir, parayı ona geri vererek tamamlamasını istedi. Bunun uzerine E.Ş. de otomobili hem ekspertize gotureceğini hem de eksik parayı getireceğini soyleyerek, A. ile bir yerde beklemelerini soyledi. A. ve E.Ş.'nin beraber geldikleri aracta beklemeye başlayan Aydemir, bufeye ve ATM'ye gideceğini soyleyerek aractan indi. Bir sure yurudukten sonra arkasına bakan Aydemir, A.'nın da aracla birlikte gittiğini gordu. Dolandırıldığını anlayan Aydemir, karakola giderek şikayette bulundu.

'ARKAMI DONDUĞUMDE KAYBOLMUŞTU'Hasta ziyareti icin Mardin'in Kızıltepe ilcesine giderken, yol ustunde Ankara'da da aracını satıp, oyle gitmeyi planladığını anlatan Aydemir, "Aracımı bir internet sitesinde satışa cıkarmıştım. Sonra bu arkadaşlarla tanıştık. 85 bin TL'ye anlaştık. Aracımın kredi borcu vardı. Onlara soyledim. Bir kısmını kredi borcunu odedikten sonra geri kalan kısmını da satıştan sonra benim hesabıma gondereceklerini soylediler. Ben de kandım onlara. Etimesgut'ta goruştuk. Para cekeceklerini soylediler. Bankaya gittik. Cıktıktan sonra parayı, saymam icin verdi. Paranın eksik olduğunu gordum. Geri verdim. ya paramı tam verin ya da aracımı başkasına satacağım dedim. E.Ş. bana, 'Sen arkadaşımla git. Bir yerde bekleyin, ben geliyorum' dedi. Hem arabayı bir ekspertize gostereceğini hem de eksik olan parayı evden alıp getireceğini soyledi. O aracı aldı, gitti, ben de onun arkadaşının arabasıyla bir bufeye uğradım. Oradan bir ATM'ye de uğramam lazımdı. Ona 5 dakikaya geleceğimi soyleyip ayrıldım. Arkamı donduğumde kaybolmuştu. Beni dolandırdıklarını anlayınca 155'i aradım. Eryaman'da polis karakoluna gittim ve durumu anlattım" diye konuştu. 'BENİM BAŞIMA GELEN SİZİN BAŞINIZA GELMESİN'Otomobilin kredi borcu olduğunu yineleyen ve odeyemediğini dile getiren Aydemir, şunları soyledi: "Şu an kredimi odeyemiyorum. Vergi borclarım var. Ben bu arabayı satmak icin uğraşıyordum. Arabamı satıp, borclarımdan kurtulacaktım. Beni mağdur ettiler. Aracımın bulunmasını istiyorum. Kesinlikle ve kesinlikle kaparo bile vermiş olsa hicbir şekilde guvenmeyin. Cunku işleyişler cok uzun suruyor. Karakol olsun, savcılık olsun. Uğraştığınızla kalıyorsunuz. Hicbir şekilde guvenmeyin. Ekspertize bile giderken mutlaka yanınızda birileri bulunsun. Hicbir zaman tek gitmeyin. İşiniz cıksa bile arkadaşınız orada beklesin. Yoksa benim gibi mağdur olursunuz. Benim hastam vardı. Bir an once satıp, kurtulup, gideyim diye biraz acele ettim ama iyi niyetimi suiistimal ettiler. Allah'a havale ediyorum. İnşallah bir an once bulunur ve cezalarını cekerler."

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Selim KAYA