Eklenti Uyumluluk: MyBB-1.6.x
Eklentinin Acıklaması: Facebook Hesabı ile Forumunuza Giriş Yapılmasına, Kayıt Oluşturulmasını Sağlar.
Eklentinin Kurulumu:
Adım 1:
http://developers.facebook.com/setup bu adrese girerek ; facebook'tan kendinize ilk once bir uygulama oluşturuyoruz.
Ornek :
PHP: Site name: slogan Site URL: siteniz.com/ / bu işareti sonuna mutlaka koyun. Yerel: Turkce Resimlere bakınız:
Devam edip ilerleyin...
İşlemin sonunda size Usteki gibi bir ekran cıkacak. buradaki app id ve secret'i not alın.
Adım 2 :
Burdan fbctest.php adındaki dosyayı indirip forum ana dizine gonderin.kodun en ustteki "id ve secret key" yerini kendi uygulamadan aldığınız kodlarla değiştirin..
fbctest.php indir ...
Adım 3 :
Daha sonra siteniz.com/fbctest.php dosyasını calıştırın.
Eğer ki 2 tane test'ten de fail hatası alırsanız boşuna kurmayın.
Hostunuz bu uygulamayı desteklemiyor demektir.
Plugin yapımcısısa premium/ucretli host'larda kullanıldığını belirtmiş konusunda..
Adım 4 :
Eğer burdaki test'ten pass sonucu cıktıysa, aşağıdaki ek olarak verilen dosyaları forumda gerekli yerlere atın.
- Fbconnect ve Fbcore Pluginlerini aktifleştirin.
- Admin Panel / Ayarlar Menusunden / FBcore ayar bolumune girerek ;
İşlem bu kadar arkadaşlar.
Ekran Goruntuleri
FaceBook ile Bağlan Ayarları
FBCore - App ID ve Secret key Ayarları
onemli bir not :
test aşamasında faill , hata alanlar. host yetkililerine aşağıdaki fonksiyonu acmasını istesinler..
Kod: allow_url_fopen Son Versiyon 1.6.1 Surumu Eklenmiştir.
Facebook Connect Ozellikleri:
[n]Fbconnect klasorunun ismi değiştirilerek fbcore olmuştur[n]Fbcore adında plugin eklenerek key ayarlarınızı oraya girilmesi sağlanmıştır[n]Kullanıcı Kaydında, Facebook kullanısının profil resmini cekerek avatar haline getirilmiştir[n]Kullanıcı Profili Ek Secenekleri(yonetimden mail, mail gizle vb alanlardaki) ek ayarlar ilave edilmiştir[n]ie7 ve ie8 (mybb.com.tr tarafından geliştirilen cozum'le giderilmiş.[n]Kolay Kullanılacak Hale Getirilmiştir.[n]Doğum Tarihini Facebook uzerinden cekme ozelliği eklenmiştir. [yeni!][n]Facebook'ta avatarı olmayan kullanıcılar icin kayıt sırasında avatar secme izni eklenmiştir.[yeni!][n]Doğum Gunu icin ek ayar izni eklenmiştir.[yeni!]
Facebook bağlantı butonu cıkmaz ise yada yerini değiştirmek isterseniz şu kod ile yapabilirsiniz:
Kod: Yada şu kodları kullanabilirsiniz:
PHP:

Not: Eklenti kurulduktan sonra eğerki aşırı sıkıştırma hatası alırsanız, Admin paneli - Ayarlar - Sunucu ve Optimizasyon Ayarları - Gzip Sayfa Sıkıştırması Kullanılsın mı? - Hayır olarak işaretleyin.
Not: Eklenti Free Sitelerde Calışmamaktadır [h=4]Ekli dosyalar[/h]
- FaceBook_ile_Bağlan_Plugin_Turkce.rar 22.4 KB Goruntuleme: 0
- FaceBook_ile_Bağlan_Plugin_Turkce.rar 22.4 KB Goruntuleme: 0