Eklentinin ismi: Facebook to Connect MyBB
Eklenti Uyumluluk: MyBB-1.6.x
Eklentinin Acıklaması: Facebook Hesabı ile Forumunuza Giriş Yapılmasına, Kayıt Oluşturulmasını Sağlar.

Eklentinin Kurulumu:

Adım 1:

http://developers.facebook.com/setup bu adrese girerek ; facebook'tan kendinize ilk once bir uygulama oluşturuyoruz.

Ornek :

PHP: Site name: slogan Site URL: siteniz.com/ / bu işareti sonuna mutlaka koyun. Yerel: Turkce Resimlere bakınız:

1

Devam edip ilerleyin...

İşlemin sonunda size Usteki gibi bir ekran cıkacak. buradaki app id ve secret'i not alın.

Adım 2 :
Burdan fbctest.php adındaki dosyayı indirip forum ana dizine gonderin.kodun en ustteki "id ve secret key" yerini kendi uygulamadan aldığınız kodlarla değiştirin..

fbctest.php indir ...

Adım 3 :

Daha sonra siteniz.com/fbctest.php dosyasını calıştırın.
Eğer ki 2 tane test'ten de fail hatası alırsanız boşuna kurmayın.
Hostunuz bu uygulamayı desteklemiyor demektir.
Plugin yapımcısısa premium/ucretli host'larda kullanıldığını belirtmiş konusunda..

Adım 4 :

Eğer burdaki test'ten pass sonucu cıktıysa, aşağıdaki ek olarak verilen dosyaları forumda gerekli yerlere atın.
  • Fbconnect ve Fbcore Pluginlerini aktifleştirin.
  • Admin Panel / Ayarlar Menusunden / FBcore ayar bolumune girerek ;
>> App ID ve Secret keyi yapıştırın. Genişletmek icin tıkla ... Ve facebook ile bağlanmanın keyfini cıkarın..

İşlem bu kadar arkadaşlar.

Ekran Goruntuleri

FaceBook ile Bağlan Ayarları

FBCore - App ID ve Secret key Ayarları

onemli bir not :

test aşamasında faill , hata alanlar. host yetkililerine aşağıdaki fonksiyonu acmasını istesinler..

Kod: allow_url_fopen Son Versiyon 1.6.1 Surumu Eklenmiştir.

Facebook Connect Ozellikleri:

• [n]Fbconnect klasorunun ismi değiştirilerek fbcore olmuştur[n]Fbcore adında plugin eklenerek key ayarlarınızı oraya girilmesi sağlanmıştır[n]Kullanıcı Kaydında, Facebook kullanısının profil resmini cekerek avatar haline getirilmiştir[n]Kullanıcı Profili Ek Secenekleri(yonetimden mail, mail gizle vb alanlardaki) ek ayarlar ilave edilmiştir[n]ie7 ve ie8 (mybb.com.tr tarafından geliştirilen cozum'le giderilmiş.[n]Kolay Kullanılacak Hale Getirilmiştir.[n]Doğum Tarihini Facebook uzerinden cekme ozelliği eklenmiştir. [yeni!][n]Facebook'ta avatarı olmayan kullanıcılar icin kayıt sırasında avatar secme izni eklenmiştir.[yeni!][n]Doğum Gunu icin ek ayar izni eklenmiştir.[yeni!]
Guncelleme Yapacaklar, kullandıkları Plugini Kapatıp, Dosyaları Gerekli Yerlere Attıktan Sonra Plugini Tekrar Aktifleştirsin. FBcore Ayarlar kısmından yine APP ID ve Secret Key'lerini girsinler.

Facebook bağlantı butonu cıkmaz ise yada yerini değiştirmek isterseniz şu kod ile yapabilirsiniz:
Kod: Yada şu kodları kullanabilirsiniz:

PHP: site-adınız.com yazan yere site adresinizi yazmayı unutmayınız.

Not: Eklenti kurulduktan sonra eğerki aşırı sıkıştırma hatası alırsanız, Admin paneli - Ayarlar - Sunucu ve Optimizasyon Ayarları - Gzip Sayfa Sıkıştırması Kullanılsın mı? - Hayır olarak işaretleyin.

Not: Eklenti Free Sitelerde Calışmamaktadır [h=4]Ekli dosyalar[/h]