Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ozel eğitim kurumlarındaki kurslar, ozel ulaştırma hizmetleri mesleki eğitim ve geliştirme kursları, motorlu taşıt suruculeri kursları, iş makineleri surucu eğitim kursları, hizmet ici eğitim merkezleri, ozel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ve mesleki eğitim merkezlerinin yuz yuze eğitime gireceği tarih acıklandı. MEB, acıklanan kursların sokağa cıkma kısıtlamalarına uymak şartıyla 15 Şubat'ta yuz yuze eğitime başlayabileceğini duyurdu.
Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mustafa Safran imzasıyla 81 ile gonderilen yazıda, dunyadaki diğer ulkelerde olduğu gibi mevsim şartlarının da etkisiyle artan COVID-19 vakaları nedeniyle 5580 Sayılı Ozel Oğretim Kurumları Kanunu kapsamında tum ozel oğretim kurumlarının 20 Kasım 2020 - 4 Ocak 2021 tarihleri arasında yuz yuze eğitim faaliyetlerine ara verdiği hatırlatıldı.

[h=2]Ozel oğretim kursları yuz yuze eğitime gecebilecek[/h] İl Milli Eğitim Mudurluklerine gonderilen yazıda, ozel oğretim kurumlarında yer alan ceşitli kursların yuz yuze eğitimine 15 Şubat 2021 tarihinde başlanabileceği soylenirken, İcişleri Bakanlığı'nın 30 Kasım 2020 tarihli yazısında belirtilen sokağa cıkma kısıtlamalarına uyulmasına devam edileceği vurgulandı.
[h=2]Yuz yuze eğitime başlanacak kurslarda eğitim donemi sonunda sınav yapılacak[/h] Ozel bir eğitimin ardından sertifika veren bu kurslarda yuz yuze eğitim olduğu icin eğitim doneminin sonunda sınav yapılabileceği ifade edilirken, bu noktada da sokağa cıkma kısıtlamalarına dikkat edileceği belirtildi.
Mudurluklere gonderilen yazıda burslara da yer verildi. 5580 Sayılı Kanun kapsamında ozel oğretim kurumlarından burs vermek isteyen kurumlar, burs verecekleri oğrenci ve kursiyerlerin tespitine yonelik sınav yapma sureleri mayıs sonuna kadar uzatıldı.