Her zaman renkli ve eğlenceli kişiliği ile tanınan, verdiği roportajlar ve cekildiği fotoğraflar ile yuz gulduren unlu gazeteci, yazar ve mimar Aydın Boysan, 3 gun once bugun aramızdan ayrıldı. Olumunun 3. yılında saygı ve sevgiyle yad edilen Aydın Boysan hakkında hem internette hem de sosyal medyada cok sayıda mesaj, tweet ve anma yazıları paylaşılıyor. Vatandaşlar, Aydın Boysan kimdir? Aydın Boysan mesleği ne? Aydın Boysan kac yaşında, neden vefat etti? diye araştırıyor. İşte detayları...
[h=3]AYDIN BOYSAN KİMDİR?[/h]Aydın Boysan 17 Haziran 1921 yılında İstanbul'da Oğretmen Nevreste Hanım ile muhasebeci Esat Boysan'ın cocuğu olarak dunyaya geldi. Turk mimar ve gazeteci Aydın Boysan, 1939 yılında Pertevniyal Lisesi'ni, 1945'te İstanbul Devlet Guzel Sanatlar Akademisi'ni bitirdi. Mesleğini 1999'a kadar ara vermeden surdurdu. Turkiye Mimarlar Odası'nın kurucuları arasında yer aldı; yonetim kurulu uyesi, ilk genel sekreteri ve İstanbul şube başkanı oldu. 1957-1972 yıllarında İstanbul Teknik Universitesi'nde ders verdi. Ulusal ve uluslararası mimarlık yarışmalarında oduller kazandı. Kendi kitaplarını basmak icin Bas Yayınları'nı kurdu (1984-1993). Aralıksız olarak on yıl Hurriyet ve uc yıl Akşam gazetelerinde koşe yazıları yazdı. 5 Ocak 2018'de oyuncu Munir Ozkul ile aynı gun oldu.

Cenazesi 2016'da kaybettiği eşi, Suzan Boysan'ın yanında Ortakoy Mezarlığı'na defnedildi. Aydın Boysan'ın Burak Boysan adında bir oğlu vardır. Aydın Boysan 96 yaşında vefat etmiştir.
[h=3]AYDIN BOYSAN'IN TASARLADIĞI MİMARİ YAPILAR[/h]1945 yılında başladığı mimarlık mesleğine 2000 yılına kadar fiilen devam eden Aydın Boysan, mimar olarak calıştığı 55 yıl boyunca 1.5 milyon metrekare bina tasarlamıştır. Boysan'ın imzasını attığı bazı projeler şunlardır:
HakkÂri VilÂyet Konağı (ilk projesi)Hurriyet Medya Towers, Guneşli, İstanbulSutluce'deki Arcelik binasıArcelik Cayırova Fabrikası, İstanbul, 1967Nasaş Aluminyum Tesisleri, Gebze-KocaeliTuristik Otel Termal, Uludağ-BursaEczacıbaşı Binası (Şimdi yıkıldı, yerinde Kanyon Alışveriş Merkezi var).İpekkağıt Karamursel yapısıOrhangazi Doktaş binasıCorlu Aymar binasıMimar Sinan Universitesi Kultur MerkeziCatalca'daki Nesin Vakfı binaları restorayonu[h=3]AYDIN BOYSAN KİTAPLARI[/h]Mizah Paldır GuldurYangın VarUmut SimitYalanOldu mu Ya!FısıltıDostlukAldanmakSoylesem Bir TurluDunyayı SeverekYollardaUzaklardanYıl 2046 Uzay Anılarıİstanbul EsintileriLeke Bırakan GolgelerYaşama SevinciSev ve YaşaDamlalarZaman GecerkenAynalarYuzler ve YureklerFelekten Bir Gunİstanbul'un Kuytu KoşeleriNeşeye ŞarkıNereye Gitti İstanbul?Merak UyanıncaUzun Yaşamanın SırrıHayat Tatlı ZehirAyıp OlmadanŞerefeBinbir Yaşam SahnesiYıldızlardan Bile UzaklardaBir Omur yetmiyorNe Hos Zamanlardi