Dershaneler ne zaman acılacak 2021? Etut merkezleri ve kurslar hangi tarihte acılacağı belli oldu mu? sorular sıkca araştırılan konulardan bir tanesi oldu. Koronavirus pandemisi nedeniyle yuz yuze eğitim surecine ara verilen kurumlar arasında yer alan ozel eğitim kursları ve dershaneler de yer aldı. Peki, Dershaneler ne zaman acılacak 2021? Etut merkezleri ve kurslar hangi tarihte acılacağı belli oldu mu? İşte detaylar…
[h=3]DERSHANELER NE ZAMAN ACILACAK?[/h]Dershane olarak adlandırılan eğitim merkezlerinin acılacağı tarihle ilgili Bakan Selcuk ayrıca bir değerlendirmede bulunmadı. Selcuk yaptığı acıklamada, "21 Eylul'de Bilim Kurulu tarafından tavsiye edilen sınıflarda, aşamalı ve seyreltilmiş şekilde yuz yuze eğitime başlanacak. Dileyen ozel okullar 17 Ağustos itibarıyla uzaktan eğitim araclarıyla eğitim faaliyetlerine başlayabilecek." diye konuşmuştu.

Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) illere gonderdiği 2020-2021 eğitim ve oğretim yılı calışma takvimine ilişkin yazıya gore, resmi ve ozel eğitim kurumları, 8. ve 12. sınıf oğrencileri ile mezunlara yonelik, 31 Ağustos 2020-6 Haziran 2021 tarihlerinde destekleme ve yetiştirme kursları acabilecek.
Bakanlık, illere yeni eğitim oğretim yılı calışma takvimine ilişkin yazı gonderdi.
Yazıda, 2019-2020 eğitim ve oğretim yılının, yeni tip koronavirus (Kovid-19) salgını nedeniyle alınan tedbirler doğrultusunda 23 Mart 2020 tarihinden itibaren Eğitim Bilişim Ağı (EBA), Canlı Sınıf Uygulamaları ile EBA TV (İlkokul, Ortaokul ve Lise) yoluyla uzaktan eğitim ile tamamlandığı hatırlatıldı.
Yeni ders yılının, oğrencilerin eksik konu ve kazanımlarına yonelik programın Ozel Oğretim Kurumları Genel Mudurluğune bağlı eğitim kurumlarında 17 Ağustos 2020 Pazartesi gunu, resmi ilkoğretim ve ortaoğretim kurumlarında ise 31 Ağustos 2020 Pazartesi gunu yuz yuze eğitim ile başlayacağı kararlaştırıldığı vurgulanan yazıda, buna karşın salgın nedeniyle yuz yuze eğitime ilişkin takvimde değişikliğe gidildiği belirtildi.
Yazıya gore, Ozel Oğretim Kurumları Genel Mudurluğune bağlı eğitim kurumları istemeleri halinde 17 Ağustos 2020 Pazartesi gununden itibaren uzaktan eğitim yoluyla tum kademe ve sınıf duzeylerinde oğrencilerin eksik konu ve kazanımlarına yonelik program uygulamasına başlayabilecek. 2020-2021 eğitim ve oğretim yılı 31 Ağustos 2020 Pazartesi gunu itibarıyla başlayacağından resmi ve ozel orgun eğitim kurumlarının tamamı bu tarihten itibaren uzaktan eğitim yoluyla oğrencilerin eksik konu ve kazanımlarına yonelik program uygulamasına başlayacak.
Yeni ders yılına ilişkin oğretim programlarının işlenmesine 21 Eylul 2020 Pazartesi gununden itibaren Bakanlıkca yapılacak planlama doğrultusunda başlanacak.
Oğretmenler, mesleki calışmalara 24 Ağustos 2020 Pazartesi gunu gorev yaptıkları eğitim kurumlarında başlayacak.
Yeni eğitim ve oğretim yılında okul oncesi eğitim ile ilkokul 1. sınıfa başlayacak oğrenciler icin 21-25 Eylul 2020 tarihlerinde uyum eğitimleri gercekleştirilecek.
Ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5. sınıfları, ortaoğretim kurumlarının hazırlık ve 9'uncu sınıfları ile pansiyonda kalacak oğrencilere yonelik okul hakkında bilgilendirme, akademik ve mesleki gelişimlerini destekleme, yeni girdikleri eğitim ortamına kısa surede uyum sağlama amacıyla uzaktan eğitim yoluyla ve yuz yuze eğitimin başladığı hafta icerisinde gerekli rehberlik calışmaları yapılacak.
Mesleki ve teknik Anadolu liselerinde işletmelerde beceri eğitimleri, 21 Eylul 2020 tarihinden itibaren başlayacak.
Resmi ve ozel eğitim kurumları, 8. ve 12. sınıf oğrencileri ile mezunlara yonelik, 31 Ağustos 2020 - 06 Haziran 2021 tarihlerinde destekleme ve yetiştirme kursları acabilecek.