"Bugun iki tane VAR'lık penaltı pozisyon var"
"Bir mektup yazdık TFF'ye, henuz cevap vermeyi bile tenezzul etmediler"
"Her turlu hamleyi cok duşunerek yapmamız lazım" Olgucan KALKAN/ İSTANBUL, - Fenerbahce Kulubu Başkanı Ali Koc, 3-0 kazandıkları Kasımpaşa macı sonrası yaptığı acıklamada, "Bu forma icin arma icin sonuna kadar savaşacak, mucadeleci olan bu arma icin olumune kadar mucadele edecek ruha yavaş yavaş yaklaşıyoruz. Bu eksikti bunu oturtuyoruz" dedi.Fenerbahce, Super Lig'in 16'ncı haftasında deplasmanda Kasımpaşa'yı 3-0 mağlup etti. Karşılaşma sonrası sarı-lacivertli kulubun başkanı Ali Koc, basın mensuplarına acıklamalarda bulundu. Koc yaptığı acıklamada, "Oncelikle herkesin yen yılını kutlarım. Allah bir daha boyle bir yıl gostermesin. Normalleşmenin hızlanacağı, sağlıklı bir yıl temenni ederim. Super Lig'de de fair-play ruhunun hakim olacağı, kazanmak icin her şeyin mubah olmadığı ve mumkun olduğu kadar macların sahada sonuclanacağı bir lig olmasını temenni ediyorum. Son birkac haftadır enteresan olaylar yaşanıyor; saha ici ve saha dışı. Gerek VAR odasında alınan kararlar. Standardı yakalamak istediğimiz bir ortamda standartsızlığın daha da arttığı, bir nebze VAR'da verilen kararlarla lig tablosunun etkilendiği donemi yaşadık birkac haftadır. Ne kadar cok bağırılıp cağırılırsa, ne kadar şikayet edilirse sanki bunların meyvesi alınıyor. Yanlış duşunuyorsam, fikrimi değiştirmeye de acığım. Bunu bir şekilde otoritelerin gostermesi lazım. VAR konusu sıkıntı olmaya devam ediyor. Yok maclar yetirince uzatılmıyor diye tepki koyanların sonraki macta yaşadıkları ortada" diye konuştu."BUGUN İKİ TANE VAR'LIK PENALTI POZİSYON VAR"Fenerbahce Kulubu Başkanı Ali Koc, "Bugun iki tane VAR'lık penaltı pozisyon var" diyerek sozlerini şoyle surdurdu: "Bir tanesi bizim penaltı pozisyonumuz. En azından VAR'a cağırılabilirdi. Kasımpaşa'nın da bir penaltı pozisyonu var. Seyreden arkadaşlar VAR'a cağırılması gereken bir pozisyon olduğunu belirtiyor. Şaşırıyoruz, bu ne kadar daha boyle devam edecek. Ustune federasyonun disiplin ve hukuk kurularının aldığı enteresan kararlar var. Daha da enteresanı kart kararının değiştirilmesi. Hatalı karar olduğuna ben de katılıyorum. Medyamızda bu konuya değinilmemesi de enteresan geliyor. Bugun mac 1-0 iken kritik bir dakikada sizlere de sorduğum pozisyonda penaltı dediniz. Bize de oyle geldi. Şampiyonluk adayı takımlarının maclarına bakıyorum. Orada VAR'a cağırılan pozisyonlar, bize cağrılmayanlar var. İnsan ister istemez farklı duşunuyor.""BİR MEKTUP YAZDIK TFF'YE, HENUZ CEVAP VERMEYİ BİLE TENEZZUL ETMEDİLER"Başkan Ali Koc, federasyona yazılan mektupla ilgili ise "Benim başkanlık doneminde asarız, keseriz demedik. Demek de istemiyoruz. Bu konulara en yapıcı, katılımcı şekilde yaklaşıyoruz. Samandıra'da yaptığımız son soyleşide de bazı soylemlerimiz olmuştu. Bir mektup yazdık TFF'ye, henuz cevap vermeyi bile tenezzul etmediler. Demek ki bizi dilimizi yabancı bir dil. Farklı bir dil kullanmamız gerekiyor. Haftalardır yaşanan şikayetler var, bu konularla yapıcı onerilerle yazılan mektuba Turk futbolunu yonetenler nezaketen bir cevap bile vermiyor. Demek ki cok meşguller. Turk futbolunun rekabetci olmasıyla ya da altyapılarla uğraşıyorlar galiba! En azından mektubunuzu aldık diye bir goruş bile veremiyorlar. Biz de onumuzdeki secenekler uzerinden hareket etmek zorundayız" şeklinde konuştu."OLUMUNE KADAR MUCADELE EDECEK RUHA YAVAŞ YAVAŞ YAKLAŞIYORUZ"Ali Koc, fazla gol yediklerine de değinerek, "Bu sene Kasımpaşa'nın 100'uncu yıl donumu. Nice seneler diliyorum. 100'uncu yıla gelmek onemli. Onlara mucadelelerinde başarılar diliyorum. Takımımıza donersek; Biz aranın bize iyi geleceğini duşunurken, sakatlar dondu ama Covid vakaları oldu. Bugun bazı arkadaşların kısmi sakatlıkları vardı, oynadılar. Buna rağmen iyi mucadele ettiler. Doğru istikametteyiz ama gidecek daha cok yolumuz var. Bu forma icin arma icin sonuna kadar savaşacak, mucadeleci olan bu arma icin olumune kadar mucadele edecek ruha yavaş yavaş yaklaşıyoruz. Bu eksikti bunu oturtuyoruz. Gollu kazanmamıza sevindik. Onemli bir Alanya macı oncesi kazandık. Ayrıca gol yemediğimize sevindik. Biz yememiz gerekenden fazla gol yiyoruz. Onu halledeceğiz. Belki devre arası bir iki dokunuşla cok iyi yere geleceğimizi duşunuyoruz" ifadelerini kullandı."HER TURLU HAMLEYİ COK DUŞUNEREK YAPMAMIZ LAZIM"Ali Koc transferle ilgili ise "Bizim bir yoğurt yiyişimiz var. İmza atılana kadar oldu, olacak veya duşunuyoruz demiyoruz. Bir, iki mevkiiye ihtiyacımız var. Bu limit ve kontenjan cercevesinde ele alınması gereken konular. Sportif direktorumuz, hocamız ve scout bize bir şeyler sundular. Buna karar vereceğiz. Transfer doneminde maclar olmazdı eskiden şimdi fazla maclar var. Bizim yaşadığımız inişler gibi diğer takımlar da yaşayacak. Her turlu hamleyi cok duşunerek yapmamız lazım" dedi.
Koc, bir basın mensubunun "TFF'ye mektup icin başka bir iletişim kurma planınız var mı?" sorusunu ise "İnşallah dumanla iletişim kurmak zorunda kalmayız" diye cevapladı.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Olgucan KALKAN