Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mustafa Safran imzasıyla illere gonderilen yazıda, tum dunya ulkelerinde olduğu gibi mevsim şartlarının da etkisiyle artan koronavirus salgını sebebiyle 5580 Sayılı Ozel Oğretim Kurumları Kanunu kapsamında olan tum ozel oğretim kurumlarında 20 Kasım 2020-4 Ocak 2021 tarihleri arasında yuz yuze eğitim oğretim faaliyetlerine ara verildiği hatırlatıldı.
[h=3]KURALLARA UYMAK KAYDIYLA YUZ YUZE EĞİTİME GECİLEBİLİR[/h]Yazıda, aynı kanun kapsamında bulunan ozel oğretim kurumlarından ceşitli kurslar, ozel ulaştırma hizmetleri mesleki eğitim ve geliştirme kursları, motorlu taşıt suruculeri kursları, iş makineleri surucu eğitim kursları, hizmet ici eğitim merkezleri, ozel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ve mesleki eğitim merkezleri 4 Ocak 2021'den itibaren İcişleri Bakanlığının 30 Kasım 2020 tarihli yazısında belirtilen sokağa cıkma kısıtlamalarına uymak şartıyla yuz yuze eğitime başlayabileceği vurgulandı.

Ozel oğretim kurslarında ise yuz yuze eğitime 15 Şubat 2021'de başlanmasının planlandığı aktarıldı.
[h=3]SOKAĞA CIKMA KISITLAMASINA DİKKAT[/h]Yazıda, yuz yuze eğitime başlayacak ozel oğretim kurumlarında eğitim donemi sonunda sınav yapılacağı, sertifika veren kurslarda ise hafta sonu sokağa cıkma kısıtlamalarına dikkat edileceği kaydedildi.
Ote yandan, 5580 sayılı Kanun kapsamında faaliyette bulunan ozel oğretim kurumlarından burs vermek isteyen kurumların, burs verilecek oğrenci ve kursiyerlerin tespitine yonelik sınav yapma sureleri mayıs sonuna kadar uzatıldı.