Koronavirus salgını Avrupa'da etkisini arttırmaya devam ederken, 27 Aralık'ta Avrupa Birliği (AB) uyesi ulkelerde Kovid-19'a karşı aşılamalar başlamıştı. Portekiz'de 30 Aralık 2020'de Pfizer-BioNTech'in geliştirdiği Kovid-19 aşısını olan Portekiz Onkoloji Enstitusu Pediatri Bolumu'nde (OPI) calışan 41 yaşındaki Sonia Acevedo 2 gun sonra hayatını kaybetti.
[h=3]OTOPSİ RAPORU BEKLENİYOR[/h]Yetkililer, Acevedo'nun ani olumunun arkasında aşının olduğuna dair hicbir kanıt bulunmadığını ve olayın derinlemesine araştırıldığını belirtti. Yetkililer, Acevedo'nun kesin olum nedeni icin otopsi raporunun beklendiğini acıkladı.
[h=3]"BELİRGİN BİR HASTALIĞI YOKTU"[/h]OPI tarafından yapılan acıklamada, Acevedo'nun aşı olduktan sonra herhangi bir olumsuz reaksiyon gostermediği, daha once belirgin bir hastalığı ya da alerjik bir gecmişi olmadığı ifade edildi.[h=3]"KIZIMA NE OLDUĞUNU BİLMEK İSTİYORUM"[/h]Acevedo'nun babası Abilio Acevedo ise Portekiz basınına yaptığı acıklamada, "O iyiydi. Hicbir sağlık sorunu yoktu. Kovid-19 aşısını yaptırdı fakat hicbir semptom gostermedi. Ne olduğunu bilmiyorum. Sadece yanıtları istiyoruz. Kızımın olumune neyin yol actığını bilmek istiyorum" dedi.Portekiz medyasında yer alan haberlerde, Acevedo'nun OPI'de aşılanan 538 sağlık calışanından birisi olduğu ifade edildi.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı