Oğrenciler ve velilerin surekli araştırdığı yuz yuze eğitim tarihi nedir? Okullar acılacak mı? Yuz yuze eğitim ne zaman başlayacak? Universiteler ne zaman acılacak?
[h=3]OKULLAR NE ZAMAN ACILACAK?[/h]22 Ocak tarihine kadar online eğitimin devam edeceği bildirildi. Konu ile ilgili Milli Eğitim Bakanı Ziya Selcuk'tan acıklama; "Ulkemizdeki salgının seyri konusunda Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun tavsiyeleri neticesinde alınmış olan karar ile 2020-2021 eğitim oğretim yılının ilk ara tatilinin ardından, 23 Kasım Pazartesi gununden itibaren TRT EBA, EBA platformu ve canlı sınıf uygulamaları, basılı ve dijital yardımcı kaynaklarla 4 Ocak 2021'e kadar uzaktan eğitim surecini başlattık. Onumuzdeki tum konular salgın surecinin seyrine gore değerlendirilecek ve ayrıca duyurulacaktır. Bir an once yuz yuze eğitim icin şartların olgunlaşmasını beklediğimizi ifade etmek isterim. Uzaktan eğitimin ana mecrası olan TRT EBA ilkokul, ortaokul ve lise televizyon kanalları icin ders ve etkinlik cekimlerimize devam ediyoruz. Kanallardaki tum ders yayınlarımız gunde uc kez tekrar ediliyor. Dersleri kacıran oğrenciler icin ders videoları hem EBA internet portalına hem de TRT İzle platformuna yukleniyor."
[h=3]UNİVERSİTELER ACILACAK MI?[/h]Universitelerde uzaktan eğitim ne kadar surecek? Koronavirus onlemleri kapsamında devam eden uzaktan eğitim sureci universitelerde bahar donemini de kapsayacak mı? Oğrencilerin gozu YOK'ten gelecek acıklamada. Yukseoğretim Kurulu'ndan yuz yuze eğitime geciş ile ilgili henuz yeni bir acıklama yapılmadı.
[h=3]CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN UNİVERSİTELERİN ACILMASI İLE İLGİLİ ACIKLAMA[/h]Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kultur Merkezi'nde duzenlenen 2020-2021 Yuksekoğretim Akademik Yılı Acılış Toreni'nde konuştu.
Universitelerin yeni akademik yılının, hayırlara vesile olmasını dileyen Erdoğan, koronavirus salgını sebebiyle bir hayli zor şartlarda yurutuluyor olsa da akademik eğitimin kesintisiz devam etmesinin onemini vurguladı.
Uzaktan eğitim tecrubesinin değerli olduğunu ancak orgun eğitimin yerini tutmayacağını belirten Erdoğan, "İnşallah mumkun olan en kısa surede, diğer eğitim oğretim kademelerinde olduğu gibi yuksekoğretimde de yuz yuze eğitim oğretimi başlatmayı hedefliyoruz." diye konuştu.