İYİ PARTİ'Lİ AĞIRALİOĞLU'NUN SOZLERİNE TEPKİ
Diyarbakır'da, teror orgutu PKK tarafından kacırılan cocuklarının bulunmasını isteyen 182 ailenin HDP binası onundeki oturma eylemi, 490'ıncı gunde surerken, aileler İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu'nun, bir televizyon programında evlat nobeti ile ilgili soylediği, "Politik buluyorum. Annelerin oraya gitmesini doğru buluyorum. Diyarbakır'da evlat nobeti tutan annelerin eylemine devlet yetkililerinin katılmasını doğru bulmuyorum" sozlerine tepki gosterip acıklama yaptı.

'GELSİN BİZİ, BİZDEN DİNLESİN'2019 yılında 15 yaşındayken kacırılan oğlu Yusuf icin evlat nobetini surduren Celil Begdaş, Ağıralioğlu'nun acıklamasını talihsiz bir acıklama olarak değerlendirdiklerini belirterek, şunları soyledi: "490 gundur HDP'nin kapısı onundeyiz. Buradaki tum anne ve babalar evladını istiyor. Biz burada evladımızı isterken bizim adımıza ne yazık ki bazıları acıklama yapmış. Kimimiz 6 yıl, kimimiz 7 yıldır evladına hasret kalmış. Yaptığı acıklamaya rağmen kendilerini buraya davet ediyoruz. Gelsinler cadırımıza, bizden duysunlar ne istediğimizi. Ben oğlumun gittiği gun bu kapıya geldim. Devletle gelmedim buraya. Eğer devletle buraya geldiysem, gelin kanıtlayın. Ben 19 ay once oğlum kacırıldığı zaman peşine duştum. Biz buradaki tum anne ve babalar tek bir evladımız dağda olduğu surece kalkmayacağız buradan. Biz kefenimizi cebimize koyup gelmişiz. Olumden de korkmuyoruz. Zaten olmuşuz. Butun siyasi partileri buraya davet ediyoruz. Asker, polis, cocuk demeden goturduler. Evlerimizi yıktılar. Bu yetmiyormuş gibi bir de bizimle dalga geciyorlar. Yok efendim 'devlet bunları goturmuş'. Hayır devlet bizi buraya getirmemiş. Devlet burada siyasi partidir diye HDP'yi koruyor. Peki bu parti siyasi partidir diye benim evladımı mı goturecek? Biz artık yeter dedik. Bizim evimiz yıkıldı, başkalarının evleri yıkılmasın, asker, polis olmesin. Onların evlatları nerede, bizim evlatlarımız nerede? Onların oğlu Fransa'da, benim oğlumu Amerika askeri yapmışlar. Ben ve buradaki hicbir aile evladından haber alamıyor. Biz yaz, kış, hastalık demeden buradayız. İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu'nun acıklamasını talihsiz olarak goruyoruz ve onu buraya davet ediyoruz. Gelsin buraya. Gelsin buradaki anne ve babalar onunla konuşsun. Bizim ne istediğimizi gorsun. Biz ciğerimizi istiyoruz. Bu halk hem elini hem govdesini taşın altına koydu. Bunlara gidin siyaset yapın diye oy verdiler. Bunlar bu halkı ve Kurtleri kandırdılar. HDP milletvekilleri ellerini bizim uzerimizden ceksin ve evlatlarımızı bıraksın. Butun evlatlarımızı istiyoruz. Zafer kazanacağız, kazanmışız da."Mehmet Mucahit CEYLAN-Nurettin FİDANCAN/DİYARBAKIR,

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Mehmet Mucahit CEYLAN