Afrika ulkesi Kenya'da yeni tip koronavirus (Kovid-19) tedbirlerinin esnetilmesiyle 9 ay sonra okullarda eğitim yeniden başladı.
Bugun başlayan ikinci eğitim-oğretim donemi, martın sonuna kadar devam edecek.
Başkent Nairobi'deki Musluman Akademi İlkoğretim Okulu Muduru Raşid Abdulrahman, AA muhabirine, oğrencilerin Kovid-19'dan korunması icin gereken onlemleri aldıklarını acıkladı.
Abdulrahman, "Sağlık Bakanlığının tum tedbirlerini yerine getirdik. Okulun gerekli yerlerinde su ve sabun bulunuyor, kapıda da oğrencilerin ateşleri kontrol ediliyor." dedi.
15 milyon oğrenci okula donecek
Eğitim Kabine Sekreteri George Magoha, Kibera'daki Olimpiyat İlkokulunu ziyareti sonrası yaptığı acıklamada, aylardır kapalı olan okullara oğrencilerin ilgisinin yoğun olduğunu ve okullara daha fazla sıra sipariş ettiklerini belirtti.
Magoha, 15 milyondan fazla oğrencinin okula doneceğini aktararak "Hukumet, okullarda eğitimin eksiksiz şekilde başlaması icin her şeyi planladı." ifadesini kullandı.
Salgın tedbirlerinin esnetilmesiyle 9 ay sonra okullarda eğitim yeniden başlarken, spor, muzik ve drama gibi ders dışındaki tum etkinlikler ile okullar arası tum ziyaretler 3 ay sureyle yasaklandı.
Kenya'da 96 bin 802 kişide Kovid-19 tespit edilirken, 1685 kişi virus nedeniyle hayatını kaybetti.
Kaynak: Anadolu Ajansı