Bağcılar Belediyesi Gonul Bağı Platformu ve Kızılay işbirliğiyle ilcede yaşayan 8 bin 991 oğrenciye "Temel İlk Yardım" eğitimi verildi. Online gercekleşen eğitimde genclere yaralanmalardan donmalara zehirlenmelerden Heimlich manevrasına kadar acil durumlarda yapılması gereken doğru mudahale bicimleri anlatıldı.
Sosyal hayata yonelik projeler geliştiren Bağcılar Belediyesi Gonul Bağı Platformu, duyarlı bir etkinliğe daha imza attı. Kızılay ile yapılan işbirliği neticesinde ilcedeki 31 lisede eğitim goren oğrencilere "Temel İlk Yardım" eğitimi verildi. Feyzullah Kıyıklık Engelliler Sarayı'nda cekimleri yapılan eğitim semineri, internet uzerinden yayınlandı. 15 Aralık– 31 Aralık tarihleri arasında online olarak gercekleşen eğitime 8 bin 991 kişi katıldı.
HEIMLICH MANEVRASI OĞRETİLDİ
"Doğru zamanda doğru mudahalenin yapılması" gerektiğine dikkat cekilen eğitimlerde uzmanlar, ilkyardım bilgileri, hasta/yaralının ve olay yerinin değerlendirilmesi, temel yaşam desteği, kanamalarda, yaralanmalarda, yanık, donma ve sıcak carpmalarında, bilinc bozukluklarında, zehirlenmelerde, hayvan ısırmalarında, bayılmalarda, boğulmalarda İlk Yardım teknikleri ve Heimlich manevrası anlatıldı.
DUNYADA HER 5 SANİYEDE BİR KİŞİ YARALANMA SONUCU OLUYOR
Her evde bir ilk yardımcı bulunmasının gerekliliğine vurgu yapan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Cağırıcı, "Dunya Sağlık Orgutu verilerine gore dunyada her 5 saniyede bir kişi yaralanma sonucu hayatını kaybediyor. Bu da ilk yardımın onemini daha da ortaya koyuyor. Herkesin ilk yardım bilgisi olmalı. Genclerimizi de bu konuda yetiştirmek amacıyla guzel bir program oldu" dedi. Eğitim alan genclere onumuzdeki gunlerde sertifikaları verilecek.