Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Mudurluğu oğretmen alım ilanı acıklandı mı? Başvuru şartları nelerdir? Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Mudurluğu oğretmen alım başvuru koşulları nedir? Tum detaylar haberimizde.
[h=3]ADALET BAKANLIĞI CEZA VE TEVKİFEVLERİ GENEL MUDURLUĞU OĞRETMEN İLANI[/h]Ceza ve Tevkifevleri Genel Mudurluğu bunyesinde hizmet veren ceza infaz kurumlarına sozlu sınav ile 9'uncu dereceli kadrolara, 35'i Erkek (Erkek hukumlu ve tutukluların bulunduğu ceza infaz kurumları icin), 5'i Kadın (Kadın hukumlu ve tutukluların bulunduğu ceza infaz kurumları icin) olmak uzere toplam 40 kadrolu oğretmen alımı yapılacaktır.
[h=3]BAŞVURU DETAYLARI NELERDİR?[/h]Resmi Gazete'de yayımlanan ilana gore bakanlıkca, Ceza ve Tevkifevleri Genel Mudurluğu bunyesinde hizmet veren ceza infaz kurumlarına sozlu sınav ile 9'uncu dereceli kadrolara, 35 erkek ve 5 kadın olmak uzere toplam 40 kadrolu oğretmen alımı yapılacak.
Başvurular, 18 ile 29 Ocak 2021 tarihleri arasında e-Devlet uzerinde belirtilen takvimde aktif hale gelecek olan iş başvuru ekranını kullanarak gercekleştirecek ve şahsen ya da posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecek.
Adayların oğrenim durumları Yuksekoğretim Bilgi Sistemi web servisleri aracılığı ile 2020 KPSSP3 puanı, Olcme, Secme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (OSYM) web servisleri aracılığı ile alınacak. Başvuru aşamasında Yuksekoğretim Bilgi Sisteminde yer alan oğrenim bilgileri dikkate alınacak.
Başvuru yapacak adaylar, işleminin nasıl yapılacağına dair hazırlanan e-Başvuru Kılavuzu'na (cte.adalet.gov.tr) adresinden ulaşabilecek. Başvuru şartlarını taşımayan adayların başvuruları değerlendirmeye alınmayacak.
Adaylardan, başvuru işlemini tamamladıktan sonra "Başvurularım" ekranından başvurularının tamamlanıp tamamlanmadığını kontrol etmeleri istenirken, "Başvuru Tamamlandı" ibaresi gorulmeyen hicbir başvuru değerlendirilmeye alınmayacak. Adaylar başvurularını iptal etmek istediği takdirde, yine e-Devlet uzerinden bu işlemi gercekleştirebilecek.
Adaylarda Turk vatandaşı olmak, erkek adaylar icin askerlikle ilişiğinin bulunmaması, guvenlik soruşturmasının olumlu sonuclanması, gorevini surekli yapmasına engel bir durumunun olmaması ve ilgili yuksek oğretim kurumundan mezuniyetini belgeler diploma sahibi olması şartları aranacak.
Ayrıca başvuru sırasında adayların diploma, transkript, askerlik durum belgesi ve sertifikalarını (Pedagojik Formasyon Belgesi, tezsiz yuksek lisans, sınıf oğretmenliği sertifikası) e-Devlet'e yuklemeleri gerekecek.
Sozlu sınava, 2020 KPSS Lisans sınavına katılıp KPSSP3 puan turu esas alınarak en yuksek puandan başlamak uzere işe alım yapılacak sayının uc katı olan 120 kişi cağırılacak. Sozlu sınava katılmaya hak kazanan adaylardan sınava gelirken resimli kimlik belgesini yanlarında bulundurmaları istenecek.
Sozlu sınav, adayın atanacağı kadronun gerektirdiği mesleki bilgi 40, Ataturk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 20, genel kultur 20, bir konuyu kavrama ve ifade yeteneği 20 puan olmak uzere toplam 100 puan uzerinden değerlendirilecek. Ayrıca adaylara genel hukuk, infaz mevzuatı ve ceza infaz kurumu idaresine ilişkin konuların bir veya birkacından da sorular yoneltilecek.
Adayların sozlu sınavda başarılı sayılabilmesi icin en az 70 puan alması gerekiyor.
Sozlu sınava girecek adayların isimleri, sınav yerleri ile sozlu sınav tarihleri Ceza ve Tevkifevleri Genel Mudurluğu'nun internet sitesinden (www.cte.adalet.gov.tr) daha sonra ilan edilecek.
Nihai başarı listesi, adayların merkezi sınav ve sozlu sınavda aldıkları puanların aritmetik ortalamasına gore belirlenerek sınavın bitiminden sonra kurumun internet sitesinde ilan edilecek. Ayrıca ilgililere tebligat yapılmayacak.

657sayılıDevletMemurlarıKanunu,AdaletBakanlığıMemu rSınav,AtamaveNakil Yonetmeliği gereğince adayların aşağıdaki şartları taşımaları gerekmektedir.
-Turk Vatandaşı olmak,
-TurkCezaKanununun53uncumaddesindebelirtilensureler gecmişolsabile;kasten işlenen bir suctan dolayı bir yıl veya daha fazla sureyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin guvenliğine karşı suclar, Anayasal duzene ve bu duzenin işleyişine karşı suclar, zimmet, irtikÂp,ruşvet,hırsızlık,dolandırıcılık,sahtecili k,guvenikotuyekullanma,hileliiflas,ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suctan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kacakcılık suclarından mahkûm olmamak,
-Erkekadaylaricinaskerlikleilgisibulunmamak,askerli kcağınagelmemişbulunmak,
askerlikcağınagelmişisemuvazzafaskerlikhizmetiniya pmışyahutertelenmişveyayedek sınıfına gecirilmiş olmak,
-Guvenlik soruşturması olumlu sonuclanmak, (Guvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sozlu sınav sonucunda başarılı olan adaylar icin yaptırılacaktır.)
-Gorevinidevamlıyapmasınaengelolabilecekakılhastalı ğıveyabedenselozurlu olmadığını; şaşılık, korluk, topallık, işitme kaybı, cehrede sabit eser, uzuv noksanlığı, kekemelik ve benzeri engeller bulunmadığını; Ceza ve Tevkifevleri Genel Mudurluğunce bolge hastaneleri olarak belirlenen Sağlık Bakanlığına bağlı tam teşekkullu Devlet hastanelerinden alacakları sağlık kuruluraporuilebelgelemek,(sağlıkkuruluraporusozlu sınavsonucundabaşarılıolan adaylardan istenecektir.)
-Milli Eğitim Bakanlığınca, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarına oğretmen olarak atanacakların atamalarına esas olan alanlar ile mezun oldukları yuksek oğretim programları ve aylıkkarşılığıokutacaklarıderslere ilişkinilÂntarihindekicizelgede sayılanyuksekoğretim programındanmezunolanlardaneğitimfakultesimezunlar ıdışındakibolumlericinsınıf oğretmenliğisertifikasıveyapedagojikformasyonbelge sibulunmakveyaalanıileilgili ortaoğretim tezsiz yuksek lisans programını bitirmiş olmak,
b) Başvuru esnasında e-Devlet uzerine sisteme yuklenilecek belgeler;
-Diploma,
-Transkript,
-Sertifika(PedagojikFormasyonBelgesi,tezsizyuksekli sans,sınıfoğretmenliği sertifikası),
- Askerlik durum belgesi, (askerlikten muaf olanlar icin buna ilişkin sağlık kurulu raporu)