Barış Pehlivan (10 Temmuz 1983, İstanbul), Turk gazeteci ve yazardır. Turkiye siyasetine dair araştırma haberleriyle ve kitaplarıyla bilinir. Peki Barış Pehlivan nereli, kac yaşında, mesleği ne?
[h=3]BARIŞ PEHLİVAN KİMDİR?[/h]Barış Pehlivan (10 Temmuz 1983, İstanbul), Turk gazeteci ve yazardır. Turkiye siyasetine dair araştırma haberleriyle ve kitaplarıyla bilinir. Gazetecilik faaliyetlerinden dolayı hakkında bircok kez dava acıldı. Bu davalar kapsamında 2011 ve 2020 yıllarında cezaevine girdi.
Barış Pehlivan doğum tarihi : 10 Temmuz 1983
Barış Pehlivan kac yaşında : 37 yaşında
Barış Pehlivan mesleği ne : Gazeteci ve yazar
Barış Pehlivan nereli : İstanbul doğumlu
İstanbul Universitesi İletişim Fakultesi Gazetecilik Bolumu'nden mezun oldu. 2004 yılında Leman Dergi Grubu'na bağlı kultur sanat dergisi Kacak Yayın'da muhabirlik yaptı. CNN Turk televizyon kanalında yayınlanan 'Paranın Seyir Defteri', 'Şair Ceketli Cocuk: Kazım Koyuncu', 'Nohut Oda Bakla Sofa' adlı belgesellerde sırasıyla asistanlık, yonetmen yardımcılığı ve editorluk gorevlerinde bulundu. 5N1K programı icin "Yabancılara Toprak Satışı", "Şah Mesud Suikastı" gibi dosya ve haberlere imza attı. Karşı gazetesinde koşe yazarlığı yaptı. Haberleri ve kitapları nedeniyle bircok kez yargılandı, cezaevine girdi.
Turkiye'nin en onemli gazetecilik odullerine layık goruldu. Nazım Hikmet Kultur ve Sanat Vakfı'nın Yonetim Kurulu Uyeliği'ni yapıyor. 2007 yılından beri Odatv.com haber sitesinin Genel Yayın Yonetmenliğini surduruyor.
2005–2010 yılları arasında CNN Turk icin Oradaydım belgeselini hazırladı. Oradaydım belgeselinde; Turkiye'nin yakın tarihine yansıyan 250'den fazla olayı tanıklarıyla ekrana taşıdı.
Barış Terkoğlu ile birlikte Sızıntı: Wikileaks'te Unlu Turkler, Mahrem ve Metastaz adlı araştırma kitaplarına imza attı. Uc kitap da yayınlandıkları donemde cok tartışıldı ve uzun sure en cok satanlar listesinde yer aldı.
[h=3]BARIŞ PEHLİVAN YAZDIĞI KİTAPLAR[/h]Sızıntı: Wikileaks'te Unlu Turkler (2012), Barış Terkoğlu ile birlikte yazdığı kitaptır.
Mahrem: Gizli Belgelerde Turkiye'nin Sırları (2015), Barış Terkoğlu ile birlikte yazdığı kitaptır.
Metastaz (2019), Barış Terkoğlu ile birlikte yazdığı kitaptır.
Metastaz 2 Cendere (2020), Barış Terkoğlu ile birlikte yazdığı kitaptır.