ANTALYA'da kaybolduktan 13 gun sonra toprağa gomulu cesedi bulunan Duygu Celikten'in (30) kati zanlısı Veli Under'in (37), cinayetin ardından 112 Acil'i arayarak, "Kardeşim acil yetişin. Varsak'tan geciyordum. Bir adam orada karıya sıktı" dediği, ertesi gun, cesedi 50 bin lira karşılığı 2 kardeşe gomdurduğu ortaya cıktı.
Antalya Muratpaşa ilcesinde yaşayan 2 cocuk annesi Duygu Celikten, gecen 6 Eylul gunu, fatura odemek icin evden cıktı. Kent merkezine gelen Celikten, sevgilisi Veli Under'in otomobiline bindi. Ancak ikiliden bir daha haber alınamadı. 7 Eylul gunu, daha sonra Veli Under olduğu oğrenilen kişi 112'yi arayarak, "Kardeşim acil yetişin. Varsak'tan geciyordum. Bir adam orada karıya sıktı. Karı duştu kaldı. Yetişin, ormanın icinde. Varsak'ın ustunde" dedikten sonra telefonu kapattı.
'13 GUN SONRA CESEDİ TOPRAĞA GOMULU BULUNDU'Antalya Emniyet Mudurluğu ekipleri, iz takip kopekleri ve dronlar ile ormanlık alanda geniş caplı arama yaptı. 19 Eylul gunu saat 11.00 sıralarında, uzeri kısmen taşla kapanmış, Duygu Celikten'in gomulmuş cesedi bulundu. Sırtı ve goğsunden bıcaklandığı, başına sert cisimle vurulduğu belirlenen cesedin, gecen surede curuduğu, başının da vucudundan ayrıldığı goruldu.Kan orneği alınarak DNA incelemesi sonucunda, olen kişinin Duygu Celikten olduğu belirlendi. Celikten'in annesi ve kardeşi, ceset uzerinde bulunan kıyafet, kupe ve kolyeden de teşhis etti. Polis, kadının son olarak birlikte gorulduğu Veli Under'i yakalamak icin calışma başlattı.FETHİYE'DE YAKALANDIKatil zanlısı Veli Under, 29 Eylul akşamı Muğla'nın Fethiye ilcesindeki ormanlık alanda, kulubede saklanırken yakalandı. Gozaltına alınan Under, ilk sorgusunda cinayeti işlediğini itiraf etti. Ertesi gun adliyeye sevk edilen Veli Under, tutuklandı.PARA KARŞILIĞI CESEDİ GOMDURMUŞSoruşturmayı genişleterek surduren polis, Veli Under'in, Duygu Celikten'in cansız bedenini, arkadaşı Mahsun Demiralp ile Serhat ve Doğukan Ozcan kardeşlere 50 bin lira karşılığı gomdurduğunu belirledi. Polis, Mahsun Demiralp ile Serhat ve Doğukan Ozcan kardeşleri yakalanarak, gozaltına aldı. Evlerinde yapılan aramada bir miktar uyuşturucu ile hassas terazi ele gecirilen Ozcan kardeşler ile Demiralp de tutuklandı.Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, cinayetin tum ayrıntılarına yer verildi. Savcı Haki Celiker imzalı iddianamede, Veli Under'in karı-koca hayatı yaşadığı maktulu, olay gunu 25 yıllık resmi nikahlı eşi ve resmi nikahlı eşinden 3 cocuğu ile birlikte Fethiye'ye goturduğunu kaydedildi. Aynı gunun sabahı saat 10.00 sıralarında sanığın bu kez maktul ile aynı guzergahı izleyerek Antalya'ya geldiği ifade edilen iddianamede, şu cumlelere yer verildi: "Şupheli sanık, maktulu Kepez ilcesi Varsak mevkiinde ıssız, ormanlık alana goturerek burada ele gecirilemeyen kesici alet ile hayati bolgesine vurmak sureti ile oldurmuştur. Cesedi ise ormanlık alana bırakmıştır. Ardından olayı sanki kendisi gercekleştirmemiş gibi, maktulun silahla bir başkası tarafından oldurulduğu ihbarını cep telefonundan 112 cağrı merkezini arayarak iletmiştir. Şupheli, 112 Cağrı Merkezi'ndeki gorevliye, 'Kardeşim acil yetişin. Varsak'tan geciyordum. Bir adam orada karıya sıktı. Karı duştu kaldı. Yetişin, ormanın icinde. Varsak'ın ustunde' dedikten sonra telefonu kapatmıştır. Maktulu bıcakla katleden şupheli cesedin ortadan kaldırılması icin şupheli Mahsun Demiralp ile bağlantıya gecmiştir. Onun aracılığı ile diğer şupheliler Serhat Ozcan ve Doğukan Ozcan cesedi 50 bin TL para karşılığında bulunduğu yerden alarak, ormanlık alanın ic bolgelerine goturmuştur."SAVUNMASINDA 'TABANCA' DEDİ, OTOPSİDE BICAK CIKTISavcının sorularına, "Hatırlamıyorum. Susma hakkımı kullanmak istiyorum. Kendimi iyi hissetmiyorum" şeklinde cevaplar veren Veli Under, cezaevinden 7 sayfalık savunma gonderdi. İddianamede, bu sayfalarda yazılanlardan da alıntı yapılarak, "Şupheli ceza infaz kurumundan 7 sayfalık el yazısı ile gonderdiği dilekcesinde, maktul ile Fethiye'ye gittiğini ve ertesi gun donuşte maktulun arac icerisinde kendisine hakaret ettiğini belirtmiştir. Maktul ile ormanlık alana gittiklerini dilekcesinde belirten sanık, burada maktulun cantasından tabanca cıkartarak kendisine doğrulttuğunu one surmuştur. Maktulu ikna etmeye calışırken, maktulun tabancayı kendisine doğrultarak kendi kendini vurduğunu soylemiştir. Halbuki maktulun tabanca ile değil, bıcakla oldurulduğu otopsi raporu ile tespit edilmiştir" denildi.İddianamede Veli Under hakkında 'kasten insan oldurme' sucundan omur boyu, diğer sanıklar Mahsun Demiralp, Serhat ve Doğukan Ozcan'ın hakkında da 'gerceğin ortaya cıkmasını engellemek amacı ile gerceği yok etme, gizleme veya değiştirme' sucundan 5'er yıl hapis talep edildi. Davanın gorulmesine, onumuzdeki gunlerde Antalya 4. Ağır Ceza Mahkamesi'nde başlanacak.'CİNAYET CANAVARCA HİSLE İŞLENMİŞ'Celikten ailesinin avukatı Semih Gokpınar, DHA muhabirine acıklamalarda bulundu. Kadın cinayetlerinin ulkede son yıllarda buyuk artış gosterdiğine dikkat ceken Semih Gokpınar, şoyle konuştu: "Kadın cinayetlerine eylul ayının ilk haftasında bir yenisi eklendi. Bu olayda tasarlayarak, taammuden canavarca hisle eziyet cektirerek işlenen elim cinayette Duygu Celikten vefat etmiştir. Katil bu cinayeti işlemek icin arabasıyla oncelikle uygun bir yer aramaya başlamıştır. Maktulu Fethiye'den Antalya'ya getirmiş ve ormanlık alanda eylemini gercekleştirmiştir. Sanık ayrıca bazı kişilerden yararlanarak delilleri yok etmeye calışmıştır. Cinayeti işlerken canavarca hisle vucuduna buyuk zarar vermiştir ve olay gercekleştikten sonra da cesetten kurtulmak istemiştir ve taşırken de buyuk zarar vermiştir. Cesedin uzerini toprakla değil taşla ortmuşlerdir. Sucun gizlenmesi, cesedin ortadan kaldırılması icin sanığın akrabalarından bircok kişi yardım etmiştir ancak bu kişiler hakkında takipsizlik kararı verilmiştir. Gerek Fethiye'deki yakınları ve ozellikle Antalya'daki yakınları delillerin gizlenmesi ve sanığın kacmasına yardım ettikleri acıktır. HTS kayıtlarından da bu hususlar ortadadır. Bu nedenle sadece ortaya cıkan sanıklardan değil, sucu gizleyen, delilleri yok eden sanığın kacmasına yardım eden tum kişilerden şikayetciyiz. Bu kişiler hakkında da ceza davası acılması icin hukuki olarak elimizden geleni yapacağız."

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Suleyman EKİN