İzmir'de kanser tedavisi gorduğu hastanede hayatını kaybeden Genel Maden İşcileri Sendikası (GMİS) Genel Sekreteri Huseyin Kolcak icin eşiyle dunya evine girdiği Turkiye Taşkomuru Kurumu (TTK) Kozlu Maden Ocağı'ndaki kuyu başında cenaze toreni yapıldı.
Pankreas kanseri nedeniyle 1,5 yıldır tedavi goren ve 23 gun once İzmir'deki bir hastaneye yatan Kolcak'ın cenazesi, yakınları tarafından hastane morgundan alınarak Zonguldak'a getirildi.

Kolcak'ın cenazesi, daha sonra 5 yıl once eşiyle dunya evine girdiği TTK Kozlu Muessese Mudurluğune ait kuyu başına goturuldu.
Torende helallik alınmasının ardından Kolcak icin dua edildi. Turk-İş Genel Başkanı Ergun Atalay da Kolcak'ın ailesine taziyede bulundu.
Huseyin Kolcak'ın eşi Yasemin Kolcak'ın da ayakta guclukle durduğu, gozyaşlarına hakim olamadığı goruldu.
Kolcak'ın cenazesi, Devrek'in Karabaşlı koyunde kılınacak namazın ardından toprağa verilecek.
"Tum guzellikleri hak eden bir insandı"
Turk-İş Genel Başkanı Ergun Atalay, gazetecilere, Huseyin Kolcak'ın hicbir zaman unutulmayacağını belirterek, "Sozun bittiği yerdeyiz. Huseyin kardeşimiz iyi bir madenciydi, sendikacıydı. Zonguldak'ı, maden işcisini, Turk-İş'i cok seviyordu. Biz de onu cok seviyorduk. Allah mekanını cennet yapsın. Soyleyecek fazla bir şey yok." dedi.
Yasemin Kolcak da eşinin her zaman madencileri ozleyerek yaşadığını dile getirerek, "En son cuma gunu gozlerini kapadı, derin derin uyudu. Uykusunda maalesef gitti. Elimden gelen neyse onun icin yapmaya calıştım, o bunu hak etti. O sevgiyi, bakımı, tum guzellikleri hak eden bir insandı. Yureği cok guzel, naif bir insandı. 4,5 yıl evli kaldım, inanın 45 yılın mutluluğunu bana yaşattı. Biz burada evlendik onunla. Burada dunya evine girip onu uğurlamak, inanın kolay değil." ifadelerini kullandı.
Torene, Ergun Atalay'ın yanı sıra AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Ucar, TTK Genel Muduru Kazım Eroğlu, GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, TTK ve GMİS yoneticilerinin yanı sıra sivil toplum orgutlerinin temsilcileri, madenciler ve aile yakınları katıldı.
TTK'de 1985'de iş başı yapmasının ardından 2012-2015 yıllarında Amelebirliği Kozlu Şube yoneticiliği, 2015-2019 yıllarında GMİS Kozlu Şube Başkanlığı gorevini yuruten Huseyin Kolcak, GMİS'in 23-24 Mart 2019 tarihlerinde yapılan 11. Olağan Genel Kurulu'nda "Genel Sekreterlik" gorevine secilmişti.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Ferdi Akıllı