İspanya’da Mercedes-Benz fabrikasında calışan bir işci, şirketin toplu işten cıkarma politikasını protesto etmek icin bir buldozer calıp fabrikada bulunan aracları ezmeye başladı. 38 yaşındaki işci, 50’den fazla ticari araca zarar vererek şirketi buyuk zarara uğrattı.
Buldozerle birlikte fabrikanın uretim bandına girmek uzereyken yakalanan protestocu, yakalanarak guvenlik guclerine teslim edildi. 50'den fazla araca zarar veren işci, ozel mulkiyete zarar vermek gibi bircok sucla itham edildi.
[h=2]Mercedes-Benz’i 2 milyon Euro’luk zarara uğrattı[/h]
İspanya’da Mercedes-Benz fabrikasında calışan 38 yaşındaki bir işci, kendisi henuz kovulmasa da şirketin toplu işten cıkarma politikasına karşı ofkesini şiddete başvurarak gosterdi. Fabrikadan yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan bir buldozeri calıp, fabrikaya girdi ve burada Mercedes EQV, V-Class ve Vito da dahil olmak uzere 50’den fazla araca zarar verdi.
Fabrikada park halinde duran araclardan sonra, işcinin hedefi robotik uretim bandına gitmekti. Daha az insan gucu gerektiren bu robotik bant, toplu işten cıkarmaların sebebi olarak gosteriliyordu. Buldozerle uretim bandına girilmesi demek, şirket icin haftalarca kapanmaya sebep olabilecek bir zarara uğramak anlamına gelecekti. Protestocu, neyse ki uretim bandına giremeden guvenlik gorevlileri tarafından yakalandı.
Protestocu, fabrikaya 2 milyon Euro’nun uzerinde bir zarar vermesi sebebiyle mahkemede ozel mulkiyetin calınması, zarar verilmesi ve yok edilmesi gibi suclamalarla karşı karşıya kalacak. Mercedes-Benz, konuyla ilgili bir acıklama yapmasa da bu protestonun, toplu işten cıkarmalara karşı etkisinin son derece az olacağı duşunuluyor.