Malatya'da yakalandığı yeni tip koronavirusu (Kovid-19) yenerek gorevine donen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Cınar, "Omrumden cok zor bir 14 gun gecti." dedi.
Cınar, AA muhabirine, Kovid-19 salgınına karşı maske ve sosyal mesafeye dikkat ettiğini ancak gorevi gereği belediye hizmetlerinin aksamaması icin bir dizi ziyarette bulunmak zorunda kaldığını ve bu nedenle hastalığa yakalanma riskinin arttığını soyledi.

Gercekleştirdiği ziyaret sonrası eve geldiğinde kendisi ve aile bireylerinin sağlık şikayetlerinin başlaması uzerine hastaneye gidip test yaptırdıklarını anlatan Cınar, şoyle devam etti:
"Testlerimizin pozitif olduğunu oğrendik ve kendimizi korumaya aldık. Hemen aklımıza birine bulaştırdık mı sorusu geldi cunku goruştuğumuz insanlar oldu. Hem de o gun nikah kıymıştım. Sosyal tesislerde dinlenen misafirlerle selamlaşmıştık. Hepsine haber yolladık. Kul hakkına girmek istemedik. Tedavimize başlandı. Doktorların bize onerdiği butun ilacların hepsini aldık. O kadar ilacı daha once kullanmamıştık. Mutlaka kullanmamızı soylediler, 5 gun kullandık ve bir şeyimiz kalmadı."
"Her şeyin yok olacağı gozumuze geldi"
Hastalık surecinde ailece bircok olumsuz duşunceye girdiklerini belirten Cınar, surecin hic de kolay gecmediğini ifade etti.
Cınar, hastalık surecinde yaşadıklarını şoyle anlattı:
"Hastalık surecinde cok zorlandım, her şeyin yok olacağı gozumun onune geldi. Yiyecek ekmeğimiz, gorecek gunumuz varmış. Belki de memleketimize hizmet edecek zamanımız varmış. Bizi seven insanların duası varmış. Gercekten sıkıntılı ve zor bir surec. İnsanın kendisiyle baş başa kaldığı bir donem. Omrumden cok zor bir 14 gun gecti. Karantinadayken kitap okurum diye duşundum ve bir suru kitap aldım ama inanın ki okumaya dahi haliniz kalmıyor."
Bircok insanın "Bana bir şey olmaz" mantığıyla davrandığını dile getiren Cınar, "Bu işin şakası, kucumsenecek bir tarafı yok. Kesinlikle maske, mesafe ve temizliğe dikkat edilmesi lazım. Ozellikle toplumla ic ice olan kişilerin daha dikkatli olması gerekiyor. Rabbim inşallah bu kotu gunleri uzerimizden kaldırır ve iyi zaman gecireceğimiz gunlere ulaştırır." diye konuştu.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Okan Coşkun