Eskişehir'de yeni tip koronavirusu (Kovid-19) yenen Vali Yardımcısı Aslan Avşarbey, fedakarca gorev yapan sağlık calışanlarına ithafen şiir yazdı.
Avşarbey, 24 Kasım 2020'de Kovid-19 testinin pozitif cıkmasının ardından kentteki devlet hastanesinde başlayan tedavi surecinde 22 gunun ardından sağlığına kavuştu.

"Mulki" mahlasıyla yazdığı şiirlerden oluşan bir kitabı bulunan Avşarbey, tedavi gorduğu her gunu "Covid Gunluğu" başlığıyla mısralara doktu.
Gece gunduz demeden Kovid-19'la mucadele eden sağlık personeline minnet duygusunu ifade etmek isteyen Avşarbey, 13 kıtalık "Sağlıkcılar Destanı-İsimsiz Kahramanlara" şiirini kaleme aldı.
Sağlık calışanlarını "Dağ yurekli birileri var." redifiyle tarif eden Avşarbey'in sosyal medya hesaplarında paylaştığı eser, ilgi gordu.
Vali Yardımcısı Avşarbey'in kaleme aldığı şiirin ilk 3 kıtası, şu dizelerden oluşuyor:
"Şu kara gunlerde kalplere huzur/ Salan dağ yurekli birileri var/ Servislerde Lokman acilde Hızır/ Olan dağ yurekli birileri var.
Cıkabilmek icin bu harpten galip/ Salgın cephesinde on safa talip/ Milletin gonlune bir umut olup/ Dolan dağ yurekli birileri var.
Kimi onde kimi perde ardında/ Her biri insana yardım derdinde/ Uykuyu sabahın saat dordunde/ Bolen dağ yurekli birileri var."
"Fedakarlıklarını şiire dokmeye calıştım"
Aslan Avşarbey, AA muhabirine yaptığı acıklamada, Kovid-19'un nasıl ve nereden geleceği belli olmayan bir hastalık olduğunu soyledi.
Hastalıkla mucadelesine değinen Avşarbey, sozlerini şoyle surdurdu:
"Vucut kırgınlığı ve yuksek ateş şikayetlerim oldu. Kovid-19 test sonucum pozitif cıktığı icin hastanede tedavi gordum. Tedavi surecimde hastalıkla ilgili duşuncelerimi ve gorduklerimi şiirle dillendirdim. Kimisi hastane personelinin cabaları kimisi yaşadıklarımla ilgiliydi. Bu şiir dizisine 'Covid Gunluğu' adını verdim. Tedavimin ardından da bu surecte fedakarca gorev yapan sağlık calışanları icin bir şiir kaleme aldım. Daha once 5 yıl sağlık memuru olarak calıştım. Bu teşkilatın icini biliyorum. 4 yıldır da Eskişehir'de sağlık hizmetlerinin koordinesinden sorumluyum. 22 gun Kovid-19 tedavisi gordum. O surecte sağlık calışanlarının canla, başla her turlu riski goze alarak nasıl calıştıklarını gozlemledim. Bu fedakarlıklarını şiire dokmeye calıştım."
Avşarbey, şiirini sosyal medyadan paylaştıktan sonra yurdun dort bir yanından doktorlar, hemşireler ve diğer sağlık calışanlarından teşekkur mesajları aldığını dile getirdi.
Gerek telefonla gerek sosyal medya aracılığıyla ve gerekse Valiliğin elektronik posta adresinden kendisine cok sayıda mesaj geldiğini anlatan Avşarbey, "Yazdığım şiirin sağlıkcılara moral olması ve beğenilmesi cok hoşuma gitti. Yalnız olmadıklarını bilmeleri cok guzel. İyi duygular, Kovid-19 virusunden daha hızlı yayılıyor." diye konuştu.
Avşarbey, sağlıkcıların manevi destek beklediğini ifade etti.
Sağlıkcılara yonelik şiddeti kınayan Avşarbey, "Hastalar icin kendi sağlıklarını yok sayanlara hangi vicdan ve mantıkla el kalkar, bunu anlamak mumkun değil." dedi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Deniz Acık