Turk Dunyası Yazarlar ve Sanatcılar Vakfı, (TURKSAV), "19 Mayıs Turk Dunyası Diriliş Odulu"nun bu yıl Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'e verilmesini kararlaştırdı.
TURKSAV'dan yapılan yazılı acıklamaya gore, Vakıf Yonetim Kurulu Başkanı Yahya Akengin, 25 yıldır Turk dunyasıyla ilgili etkinlikler duzenlediklerini belirtti.

Akengin, Gazi Mustafa Kemal Ataturk'un 19 Mayıs 1919'da Anadolu yaylalarından başlattığı Turk dunyasının diriliş hareketinin bugun de Orta Asya bozkırlarında ve Kafkasya vadilerinde Turk dunyası liderleri onculuğunde işgalci emperyalizme karşı surdurulduğunu vurguladı.
Azerbaycan'ın gecen yıl kazandığı zafere dikkati ceken Akengin, "2020 yılında Azerbaycan, Turk halkının İlham Aliyev onderliğinde Turkiye Cumhuriyetinin yakın desteği ve Turk Keneşi'nin manevi ilgisi ile kazanmış olduğu zafer, aynı zamanda Turk dunyasının işgalci emperyal zihniyetlere karşı ortak başarısıdır. Bu mucadelenin onculuğunu yapan Sayın İlham Aliyev'e bu odulu takdim etmekten onur duyacağımızı Yonetim Kurulumuz adına ifade etmek isterim." dedi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Zehra Aydın Turapoğlu