Turkiye Kurumsal Yonetim Derneği (TKYD), kurumsal yonetimin benimsenmesi ve geniş kitlelere ulaşması amacıyla duzenlediği cevrim ici eğitimlere yeni yılda da devam ediyor.
TKYD, Ocak-Mart 2021 donemine ilişkin cevrim ici eğitim programını acıkladı.
Dernek, 2021 yılında da cevrim ici eğitimleri ile uyum raporlamasından liderlik programı ve oryantasyon sureclerine uzanan kapsamlı icerikler sunacak.
İlk ceyrek takvimini acıklayan TKYD, bu eğitimler aracılığıyla mevcut ve gelecek nesil liderlerin kurumsal yonetimde yetkinleşmesine de katkı bulunuyor.
Acıklamada goruşlerine yer verilen TKYD Başkanı Feyyaz Unal, şeffaf ve kurallı yonetim yapısının şirketlerin rekabet gucune direkt olarak katkı sağladığını belirterek, şunları kaydetti:
"Adillik, şeffaflık, hesap verebilirlik ve sorumluluk ilkeleri uzerine inşa edilen yonetim yapıları, yatırımcıların duyduğu guveni, yatırım girişlerini, şirketlerin ve sermaye piyasalarının rekabet gucunu artırıyor. Bununla birlikte şu an icinde bulunduğumuz salgın gibi durumlara, olası sarsıntılara ve krizlere karşı da dayanıklılığı artırıyor.
Biz de TKYD olarak, salgın doneminde cevrim ici platforma taşıdığımız eğitimler ile şirketlere destek olmayı surduruyoruz. Eğitimlerimize gosterilen ilgili, kurumsal yonetim anlayışının giderek daha geniş kesimlere yayıldığını gosteriyor. 2021 yılında da yine cok zengin ve kapsamlı icerikler ile tum taraflara faydalı olacak eğitimlerimize devam edeceğiz."
Şirket eğitimleri suruyor
Verilen bilgiye gore, TKYD yeni yılda, kurumların ihtiyacına yonelik hazırladığı şirket eğitimlerine de devam ediyor.
Yonetim kurulu uyeliğine yonelik eğitimlerden kurumsal yonetim mevzuatlarına, genel kurul sureclerinden raporlamaya uzanan kapsamlı icerikler, şirketlerin kurumsal yonetim sureclerine gecişini hızlandırıyor.
TKYD ayrıca, aile anayasası, veraset yonetimi, yonetim kadrolarının yapılandırılması gibi konuları iceren ozel eğitimler de duzenliyor.
Yılın ilk ceyreğine ilişkin cevrim ici eğitim programına gore, Ocak ayında "Hissedarlara Ozel Yonetim Kurulu İhtisas Programı", "İzleme Raporu ve Surdurulebilirlik Cercevesi Ornekleriyle Kurumsal Yonetim Uyum Raporlaması", Şubat ayında "Şirketler Topluluğunda İlişkili Taraf İşlemleri", Mart ayında "Uyum Programları", "Kapsayıcı Liderlik Programı - Liderleri Bekleyen Surdurulebilirlik Konuları" eğitimleri gercekleştirilecek.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Fatma Eda Topcu