Kulubun resmi sosyal medya kanalında acıklamalarda bulunan Tofaş Başantrenoru Hakan Demir, "Boylesine koklu, organize ve disiplinli bir kurumun icerisinde benzer ozellikleri taşıyan bir profesyonel olarak yer almak, bana olmaktan mutlu olduğum bir yerde bulunma hissi veriyor" dedi.
ING Basketbol Super Ligi ekibi Tofaş'ın başantrenoru Hakan Demir, kulubun resmi YouTube kanalında acıklamalarda bulundu. Tofaş'ın başantrenoru olmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Demir, kendisini iyi bir oğretici antrenor olarak gorduğunu belirtti. Demir, antrenorluk becerileriyle ortuşen bir kulupte calıştığına vurgu yaparak, "Burada kendimi daha sorumluluk sahibi hissediyorum" dedi.

Altyapıdan yetişmiş oyuncuları A takıma kazandırmak ve bu oyuncularla başarılar elde etmek istediğini ifade eden Hakan Demir, "Ben de altyapıdan gelen oyuncularla oynamayı seven ve onlara katkıda bulunan bir antrenor olarak tabii ki bu kulubun hedeflerinde, DNA'sında bir altyapı gerceğinin bulunması, daha buyuk başarılara bu altyapı gerceğiyle gidilebileceğine inanmış olması, gecmişinde de bunu kanıtlamış olması dolayısıyla burada kendimi daha sorumluluk sahibi hissediyorum. Bu da benim aynı zamanda becerimle de ortuşen bir durum. Dolayısıyla bir A takım antrenoru olarak benim aslında kulube, şehre ve kuruma yapabileceğim en buyuk katkı; altyapıdan şu ana kadar yetişmiş oyunculardan maksimum yararlanmak. Eğer bu yararı en ust seviyeye cıkarıp, o oyuncularla gercekten hedeflere gitmeye başladığımızı şehir, camia gorduğu zaman bu zaten yeterince iyi bir ornek teşkil edecektir. Kendi altyapısından yetişmiş oyuncuların A takımında oynadığını goren daha alt yaş gruplarındaki genc arkadaşlar, aileler bunda buyuk bir motivasyon goreceklerdir. Bence en buyuk gorevim tabii ki diğer organizasyonlarla beraber bu yetişmiş oyuncuları A takıma kazandırmak ve onlarla belirli başarılar elde etmek" diye konuştu."HEDEFİM BUGUNU KAZANMAK"Bu uyumlu birliktelikten iyi bir sonuc cıkacağını duşunduğunu aktaran Demir, "Boylesine koklu bir kulup, aynı zamanda organize ve disiplinli bir kurumun icerisinde benzer ozellikleri taşıyan bir profesyonel olarak yer almak bir kere bana olmaktan mutlu olduğum bir yerde bulunma hissi veriyor. Aynı kurumsal anlayışla, aynı bakış acısıyla, aynı disiplin ve profesyonel anlayışla katkımın olabileceğini ve burada bir uyum olduğunu gorebiliyorum. Kuruma ve kulubumuze buyuk saygım var. Pandemi donemi olması ya da gorevi aldığım donem itibarıyla bulunduğu konum gecmişten belki biraz daha farklı da olsa burada aldığım sorumluluk; kulubu en iyi yere getirebilmek icin, en profesyonelce ve en iyi calışmayı yapabilecek gucu bana veriyor. Boylesine uyumlu birliktelikten iyi bir sonuc cıkacağını duşunuyorum" dedi.Antrenorluk tarzıyla ilgili de bilgiler veren Hakan Demir, "Kendimi iyi bir oğretici antrenor olarak goruyorum. Basketbolun temellerini oyunculara iyi vererek, fiziksel antrenmanlar da yaptırarak bulunduğu konumdan daha iyi bir duruma getirebilecek bir antrenorluk tarzım var. Kişisel hedefim bugunu en iyi gecirmek. İyi bir antrenor olmak icin her gunu kazanmanız gerekiyor. Sabah yola cıkıp, kulube gelirken birinci hedefim bugunu kazanmak ve gunu en iyi şekilde gecirmek. Butun bunların sonucunda da sizi bir yerlere goturen bir yol ortaya cıkıyor. O yola geldiğiniz zaman da hazırlıklı olmalısınız" diye konuştu."İŞİNE SAYGI GOSTERENE ADİL DAVRANIRIM"Genc oyuncularla iyi bir iletişim kurarak onların oyunlarının gelişim gostermesine ve kariyerlerine katkı sağlamaya calıştıklarına vurgu yapan Demir, "Onların gelişim gostermesi, iyi yerlere gelmesi ve bunun neticesinde de onların o kariyer yolunda onemli bir yere sahip olmam benim adıma da gurur verici. Aynı zamanda da uyguladığım tarzın, yontemin bir şekilde turnusol kağıdı diyebileceğim kendini ispatladığı bir alan oluyor. Dolayısıyla yaptığım işe ve metotlarıma daha cok guveniyorum ve yeni oyunculara aktarma konusunda da daha cesur ve istekli davranıyorum. Benim bakış acım herkese adaletli davranmak. İyi antrenman yapan oyuncuya fırsat vermek. İşine saygı gosteren oyuncuyu gecmişi, kariyeri ne olursa olsun diğerinden ayırmamak ve ona daha fazla kredi vermek. Bir oyuncunun işine saygı duyduğunu gormek, ekstra antrenman yaptığını gormek, antrenmanına, saatlerine, kocuna, staff'ına, ekibine, kulubune saygı duyduğunu gormek benim onlara aynı zamanda daha fazla kredi vermemi gerektiren bir durum oluşturur. Dolayısıyla ben o insanlara adil davranırım. Bu adil davranma duygusu yaptıkları işe saygı ve emek ile alakalı" şeklinde konuştu."PANDEMİDEN GUCLENEREK CIKACAĞIZ"Pandeminin basketbola kalıcı bir etkisinin olmayacağını duşunduğunu kaydeden Hakan Demir, "Hatta iyi bir etkisi olacağını da duşunuyorum. Evet maclar seyircisiz oynanıyor ama bu surecte oyuncular, goruyorum ki daha fazla ozel antrenman yapıyorlar, daha az stresli oynuyorlar. Sanki onumuzdeki yıllara iyi bir hazırlık gibi geciriyorlar diye duşunuyorum. Onumuzdeki sezon, hemen eskiye doneceğimiz duşunmuyorum ama ondan sonraki sezon basketbolun, sporun bu durumdan daha da guclenerek cıkacağını duşunuyorum" ifadelerini kullandı.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Gurkan DURAL