Adana'da polisin "dur" ihtarına uymayıp kacan 3 zanlının kullandığı otomobil kaza yaparken, zanlılardan biri ozel harekat polisinin de mahalleyi abluka altına almasıyla yakalandı. Olayda, uzun namlulu silah, pompalı tufek ve celik yelek ele gecirildi.
Edinilen bilgiye gore olay, merkez Seyhan ilcesine bağlı Sakarya Mahallesi D-400 Karayolunda meydana geldi. Polis, uygulama noktasında şuphelendiği 01 DOP 52 plakalı otomobili durdurmak istedi. Arac icerisindeki 3 kişi, polisin 'dur' ihtarına uymayarak, kacmaya başladı. Polisin de peşine duştuğu arac, Şakirpaşa Havalimanı kavşağından donduğu sırada, virajı alamayarak beton bariyerlere carptı. Kazanın ardından şupheliler, otomobilden cıkarak kactı. Zanlılar Sakarya Mahallesi'nde ara sokaklarda izini kaybettirdi.
Ozel harekat, yunus ve asayiş ekipleri sevk edildi
Polis zanlıların kactığını gorunce hemen telsizden yardımcı ekip istedi. Bunun uzerine olay yerine ozel harekat, yunus, asayiş ve Seyhan İlce Emniyet Mudurluğunden ekipler sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler elleri tetikte zanlıların kactığı metruk ev ve bahceleri didik didik aradı. Bu sırada gorgu şahitleri de zanlıların kactığı yonu soyledi. Polis eli tetikte arama yaparken Mustafa O. isimli zanlının damdan kacarken bastığı yerin cokmesi sonucu duştuğunu tespit etti. Polis kısa surede zanlıyı duşup saklandığı yerde yakaladı.
"Babamın hayrına kactım, sur dediler surdum"
Bu arada, polis zanlının yakalandığı yere yakın yerlerde arama calışmasına devam edince bir evin bahcesinde atılı vaziyette uzun namlulu silah buldu. Polis silaha el koyarken zanlı da polis aracına goturuldu. Zanlı bu sırada kendisini goruntuleyen ve "neden kactın" diye soran basın mensuplarına "Babamın hayrına kactım, sur dediler surdum" diye yanıt verdi. Polis kacan diğer zanlıları da yakalamak icin mahalleyi abluka altına aldı.
Eller tetikte her yer arandı
Polis kacan iki zanlıyı yakalamak icin Sakarya Mahallesi'nde 3 sokağı kapatarak butun metruk binaları tek tek aradı. Uzun namlulu silahlarla ekip uzun sure arama yaptı. Zanlıların kacabileceği binalara polis tırmanarak girip arama yaptı. Ancak polis ekipleri isminin Mehmet O. olduğu oğrenilen ve ismi oğrenilemeyen diğer şuphelinin izine rastlayamadı. Polis bir taraftan da otomobilde arama yaptı. Yapılan aramalarda otomobilde 1 celik yelek ve pompalı tufek bulundu.
Gozaltına alınan Mustafa O.'nun, kiraladığı otomobille once Mehmet O. ile ismi oğrenilemeyen diğer arkadaşını da alarak Tepebağ Mahallesi'ne gittiği oğrenildi. Şuphelilerin burada, ele gecirilen silahları aldıkları ve satmayı planladıkları one suruldu. Mustafa O., sorgulanmak uzere emniyete goturulurken, kacan şuphelilerin yakalanması icin calışma başlatıldı. - ADANA