BAYRAMPAŞA'da sokağa cıkma kısıtlaması sırasında durdurulan bir kadın burnunu 6 aydan bu yana ameliyat ettirememekten yakınırken, yasağı ihlal ettiği gerekcesiyle hakkında işlem yapılmasını goruntuleyen gazeteciyi Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) şikayet etmekle tehdit etti.
Yılbaşını Nişantaşı'nda bir arkadaşı ile gecirdikten 2 gun sonra Bayrampaşa'ya gelen kadın, polis memurları tarafından durduruldu. Gazetecilerin kendisini goruntulemesinden rahatsız olan kadın, parmağını sallayarak gazeteciye, "Bak yemin ederim cekersen, seni Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde surundururum. Sen benden izin almadan cekemezsin. Kusura bakma" dedi.
Polis amirinin, "Hanımefendi sokağa cıkma kısıtlamasında dışarıdasınız" uyarısı uzerine kadın 6-7 aydan bu yana burun ameliyatını yaptıramadığını anlatmaya başladı. Amir bunun uzerine kadına sokağa cıkma kısıtlamasında istediği gibi dışarı cıkamayacağını sağlık sorunu olması halinde 112'yi arayarak ambulans cağırabileceğini, aksi halde sokağa cıkma yasağını bu şekilde ihlal edemeyeceğini hatırlattı.
Kimliğini vermesi istenen kadın, cantasından sağlık raporu olduğunu soylediği kağıtları cıkararak bunların okunmasını istedi, dezenfektanını cıkararak gosterdi. Surekli konuşan kadın, polis memurlarına Sağlık Bakanlığı'nın yurt dışındaki Turk vatandaşlarını getireceği yerde burnunu ameliyat ettirmesi gerektiğini soylerken, "50 yaşındayım. İstediğin cezayı yaz. Benim adresim Amerika'da" dedi.
Polis amiri kadına idarenin tum eylem ve işleyişinin yargı denetiminde olduğunu hatırlatarak, cezaya itirazı varsa avukatı aracılığı ile idare mahkemesinde dava acabileceğini hatırlattı. Kadın, bu uyarı uzerine, "Yargıyı bana oğretme, kanunu daha iyi biliyorum. Benim adresim Amerika'da 333 Wall Street, Boston'da. Mernis acık adresim bu" deyince polis memurları telefon numarasını alarak tutanağa yazdı. Kadın tutanağı imzalarken, kameramana "Trump gibi imza atıyorum. İmzamı da yakın planda cekin" diye seslendi. Sokağa cıkma kısıtlamasını ihlal eden kadın polislerin taksi cağırma onerisine de karşı cıkarak yaya olarak uzaklaştı.