İZMİR'de yaşayan Kıvanc Seku (39), 30 Ekim'deki depremde hem evini hem de işini kaybetti. Depremde tum enstrumanlarının da bulunduğu ev studyosu yerle bir olan genc muzisyenin yaşadıkları İzmirli rock muzik grubu Pislick Kedi'nin son klibine konu oldu. Gokhan Ozden'in Bulutsuzluk Ozlemi'ne ait 'Uctu Uctu' isimli şarkısına yaptığı yeni duzenlemeyi yine Ozden'in senaryosu ile kayda alan yonetmen Burak Alanyalı'ın cektiği, davet uzerine Seku'nun de yer aldığı klip, YouTube'da yayınlandı.
İzmir depreminde buyuk hasar goren ve daha sonra yıkım kararı alınan Yılmaz Erbek Apartmanı sakinlerinden Kıvanc Seku, maddi kayıp yaşayan depremzedelerden biri oldu. Depremde yıkılan uc odalı, tek başına yaşadığı dairesinde bir ev studyosu bulunduğunu belirten Seku, 30 Ekim'e kadar hem evinde hem dışarıda calıştığını soyledi. Pandeminin ardından deprem nedeniyle de hayatının değiştiğini belirten Seku, evsiz ve işsiz kaldığını kaydetti. Deprem anında evinde olduğunu dile getiren Seku, "Sarsıntı sırasında kendimi dışarıya atmak isterken merdivenlerden yuvarlandım ve ayağım kırıldı. Dışarıya cıkıp baktığımda yan bloğun devrildiğini gordum. Ortalık bir anda karıştı. Bağırışları duydum. Oturduğum apartmanın yanındaki blok tamamen yıkıldı. Benim oturduğum apartmana ağır hasarlı raporu verildi. Bir daha iceri giremedik. İcerdeki eşyaları alamadık. Gecen gunlerde de apartman tamamen yıkıldı" dedi. Depremde hem maddi hem de manevi olarak kayıplar yaşadığını anlatan Seku, şoyle devam etti:
"Yaşadığımız yeri, anılarımızı, hatıralarımızı kaybettik. İcerden eşyalarımızı alamadık. Benim yıllarca yatırım yaptığım ev studyom vardı. Gitarlarım, amfilerim hepsi icindeydi. Hicbirini alamadım. Hatta kıyafetlerimizi bile alamadık. Deprem anında coraplarımla dışarı kactığımı hatırlıyorum. Daha sonra ailemin yanına taşındım. Toparlanmaya calışıyorum. Evimden de aranje işleri yapıyordum. Fakat ekipmanı kaybedince onu da yapamaz hale geldim. Pandemiden etkilenen muzisyenlerin goz ardı edilmemesi gerekli. Devletimizden destek bekliyorum. Studyo bana 70 bin liraya mal olmuştu, 8 gitar, 2 amfi, kamera, bilgisayarlarım ve hoparlorlerim gitti."ŞİDDET VE PANDEMİ KONULARI DA İŞLENDİSeku'nun yaşadıkları İzmirli rock muzik grubu Pislick Kedi'nin, son klibine konu oldu. Gokhan Ozden'in Bulutsuzluk Ozlemi'ne ait Uctu Uctu şarkısına yaptığı yeni duzenlemeyi yine Ozden'in senaryosu ile kayda alan yonetmen Burak Alanyalı, Kıvanc Seku'nun yaşadıklarından yola cıkarak muzisyenlerin sorunlarını anlattı. Davet uzerine Seku'nun de yer aldığı klip YouTube'da yayınlandı. Salgın nedeniyle sanat etkinliklerinin iptal edildiğini ve bu durumdan etkilenen sanatcılar ile mekan sahiplerinin bulunduğunu anlatan Alanyalı, "İzmir depremi şok etkisi yarattı. Hem İzmir depreminden hem de pandemiden etkilenmiş ana karakterimizin hikayesini bu klipte anlattık. Onun cektiği sıkıntıları dile getirmek istedik. Bizim bir mottomuz var. Savunmasız canlara karşı şiddete hayır diyoruz. Bunun uzerinden bir hikaye oluşturduk. Bir balerin karakterimiz var klipte ve şiddete uğrayan temsili bir kadın karakterimiz. Her klibimizde olduğu gibi icimizi kanatan bu konulara da değindik yine. Onlemlere tabii ki uyulsun ki bu sureci cabuk aşalım. Herkesi onlemlere uyma konusunda hassasiyete davet ediyoruz. Biz guclu bir ulkeyiz, dayanışmaya inanan bir toplumuz. Bu sureci bir an once aşmayı diliyoruz" dedi.