MARDİN'de yaptığı ucurtmalarla gokyuzunu renklendiren ucurtma ustası Zahit Mungan (25), kentin sembolu haline gelen ve cop toplama işlerinde kullanılan eşeklerin 8 metre buyukluğunde 3 boyutlu ucurtmasını yaptı. Mardin semalarında eşek ve sıpa ucurtmayı gorenler ilgiyle izlerken, Mungan, "Belediyenin kadrolu eşekleri butun coplerimizi sırtlarında taşıyor. Onlara vefa borcumuz var" dedi.
Mardinli Zahit Mungan'ın ucurtmaya olan tutkusu, onu Guney Afrika, Malezya, Tayland, Hindistan ve Ukrayna gibi 26 farklı ulkeye surukledi. Cocukluk yıllarında ucurtmaya ilgi duyan Mungan, 4 kez Mardin Uluslararası Ucurtma Festivali'ne de onculuk etti. Yaptığı ucurtmalarla gokyuzunu renklendiren ucurtma ustası Mungan bu kez de kentin sembolu haline gelen ve dar olması nedeniyle aracların giremediği sokaklarda cop toplama işinde kullanılan belediyenin kadrolu eşeklerinin ucurtmasını yaptı. 2 aylık calışma sonucunda Mungan, 3 boyutlu eşek ve sıpa ucurtmasını Mardin semalarında ucurdu. Havada kentin sembolu eşek ve sıpa ucurtmasını gorenler cep telefonlarına sarılarak bu anları kaydetti.

'EŞEKLER, MARDİN'İN KULTURU VE PARCASI'Mardin'in tarihi bir kent olması, sokakların dar ve coğrafik konumu nedeniyle de cokca merdiven bulunduğuna dikkat ceken Mungan, "Aracların giremediği o dar sokaklarda butun yukumuzu eşekler taşıyor. Bu eşekler artık Mardin'in bir kulturu, bir parcası. Bu nedenle ben de eşeklerden 3 boyutlu ucurtma yapıp sıpasıyla birlikte ucurdum. Bizim kulturlerimizden biridir eşekler. O yuzden eşek ucurtması yapmaya karar verdim. 8 metre buyukluğunde buyuk bir eşek yaptım. Oldukca da ilgi topladı. Sıpasını da yaptım ve aynı zamanda ikisini de ucuruyorum. Oldukca sevilen bir eşek karakter ucurtması oldu. Bu şekilde ucurtmalarımı tanıtmaya devam edeceğim. Bu ucurtmaları yapmak 2 ayımı aldı. Cunku parcaları tek tek kesip, dikip, 3 boyutlu yaparak ucuruyorum" diye konuştu. Ucurtmayı ilgiyle izlediğini dile getiren Murat Candan da Mardin'in eşeklerinin meşhur olduğunu belirterek, onlara gosterdiği vefadan dolayı Zahit Mungan'ı tebrik etti.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Selim KAYA