Windows 10 konusunda pek cok kullanıcının yaşadığı sorunlar var. Bu sorunların temelinde işletim işletim sistemindeki kararlılık problemi yatıyor. Bilinen sorunlardan bir tanesi de Windows 10 Wi-Fi sorunu. Windows 10 Wi-Fi sorunu yaşayan kullanıcılar; ağlar gozukmuyor, Wi-Fi acılmıyor, Wi-Fi simgesi yok, Wi-Fi şifresi giremiyorum gibi farklı şikayetler ile boyle bir sorunun soz konusu olduğunu belirtiyorlar.
Peki, Windows 10 Wi-Fi sorunu nasıl cozulur? Windows 10 Wi-Fi kopma sorunu başta olmak uzere ağ bağlantısında sinir bozucu sorunlar yaşayan kullanıcıların uygulayabilecekleri bazı temel yontemler var. Bu yontemler icin herhangi bir ucuncu taraf yazılım indirmeden, yalnızca sistemin ayarlarını duzenleyerek Windows 10 Wi-Fi sorunu cozumune ulaşabilir ve bu sorunun tekrar etmesini engelleyebilirsiniz.
[h=2]Windows 10 Wi-Fi sorunu nasıl cozulur?[/h] Yontem #1: Antivirus yazılımınızı devre dışı bırakın. Yontem #2: Windows guvenlik duvarını devre dışı bırakın. Yontem #3: Wi-Fi ağını unutun ve yeniden bağlanın. Yontem #4: Wi-Fi ağ adını ve şifresini değiştirin. Yontem #5: İnternet Bağlantıları Sorun Giderici’yi calıştırın. Yontem #6: Ağ surucusunu guncelleyin ya da yeniden yukleyin. Yontem #7: Ağ surucusu Guc Yonetimi ayarlarını duzenleyin. [h=2]Yontem #1: Antivirus yazılımınızı devre dışı bırakın:[/h]

Antivirus yazılımları bilgisayarınızı olası tehditlerden korumak icin bazı işlemleri kısıtlayabilirler. Ozellikle ağ guvenliği ayarları etkin olan bir antivirus yazılımının Windows 10 Wi-Fi sorunu ortaya cıkarması olasıdır.
Bu nedenle boyle bir sorunla karşılaştığınız zaman ilk olarak antivirus yazılımınızı devre dışı bırakın, bilgisayarınızı yeniden başlatın ve bir ağa bağlanmayı deneyin. Eğer bu yontem işe yarıyorsa sanal guvenliğiniz icin farklı bir alternatif antivirus yazılımı kullanmalısınız.
[h=2]Yontem #2: Windows guvenlik duvarını devre dışı bırakın:[/h] Adım #1: Windows arama cubuğuna Komut İstemi yazın ve aratın. Adım #2: Komut İstemi simgesi uzerinde sağa tıklayarak yonetici olarak calıştırın. Adım #3: Komut İstemi ekranına netsh advfirewall set allprofiles state off yazın ve Enter’a basın. Adım #4: Windows guvenlik duvarı pasif duruma gelecek. Adım #5: Bilgisayarı yeniden başlatın. Adım #6: Yeniden bir ağa bağlanmayı deneyin.

Windows işletim sisteminin kendinde yuklu olan ve sisteminizi olası tehlikelere karşı koruyan guvenlik duvarı da Windows 10 Wi-Fi sorunu ortaya cıkmasına neden olabilir. Guvenlik duvarını yeniden aktif duruma getirmek icin Komut İstemi ekranına netsh advfirewall set allprofiles state on yazıp, Enter’a basıp, bilgisayarınızı yeniden başlatmanız yeterli.
[h=2]Yontem #3: Wi-Fi ağını unutun ve yeniden bağlanın:[/h] Adım #1: Windows Başlat menusunu acın. Adım #2: Ayarlar simgesine tıklayarak Ayarlar sayfasını acın. Adım #3: Ağ ve İnternet sayfasını acın. Adım #4: Soldaki menuden Wi-Fi seceneğine tıklayın. Adım #5: Bilinen Ağları Yonet seceneğine tıklayın. Adım #6: Bağlanmakta sorun yaşadığınız ağı secin. Adım #7: Unut seceneğine tıklayın. Adım #8: Bilgisayarı yeniden başlatın. Adım #9: Ağa yeniden bağlanmayı deneyin.

Daha once bağlanmış olduğunuz, bilgisayarınıza kayıtlı bir Wi-Fi ağına bağlanmaya calışırken sorun yaşıyorsanız ağı unutarak yeniden bağlanmak sorunu ortadan kaldırabilir. Boyle bir sorun modem ya da bilgisayarınız kaynaklı olabilir. Bu nedenle unutup yeniden bağlanma işlemi olası sorunları cozecektir.
[h=2]Yontem #4: Wi-Fi ağ adını ve şifresini değiştirin:[/h] Adım #1: Modem arayuzune giriş yapın. Adım #2: Ayarlar sayfasını acın. Adım #3: Buradan ağ adını ve şifresini değiştirin. Modem marka ve modeline gore sayfa adları değişiklik gosterebilir. Adım #4: Modemi ve bilgisayarı yeniden başlatın. Adım #5: Ağa bağlanmayı deneyin.

Windows 10 Wi-Fi sorunu pek cok farklı marka ve model bilgisayarda ortaya cıkıyor ve haliyle pek cok farklı cozum yontemi de ortaya cıkıyor. Bu sorunu yaşayan bazı kullanıcılar Wi-Fi kablosuz modem ağının adını ve şifresini değiştirdikleri zaman bu sorunun ortadan kalktığını gormuşler. Basit bir yontem olduğu icin denemeye değer.
[h=2]Yontem #5: İnternet Bağlantıları Sorun Giderici’yi calıştırın:[/h] Adım #1: Windows Başlat menusunu acın. Adım #2: Ayarlar simgesine tıklayarak Ayarlar sayfasını acın. Adım #3: Guncelleştirme ve Guvenlik sayfasını acın. Adım #4: Sol menuden Sorun Gider seceneğine tıklayın. Adım #5: Ek Sorun Gidericiler yazısına tıklayın. Adım #6: Acılan sayfadan İnternet Bağlantıları seceneğine tıklayın. Adım #7: Sorun Gidericiyi Calıştır seceneğine tıklayın. Adım #8: İşlemin tamamlanmasını bekleyin. Adım #9: Bilgisayarı yeniden başlatın. Adım #10: Ağa bağlanmayı deneyin.

Windows işletim sisteminin kendine ait Sorun Giderici aracını kullanarak Windows 10 Wi-Fi sorunu hakkında yapabileceğiniz işlemleri oğrenebilir ya da aracın sorunları gidermesini sağlayabilirsiniz. İşlem sonucunda bir sorun tespit edilmediyse farklı yontemleri deneyebilirsiniz.
[h=2]Yontem #6: Ağ surucusunu guncelleyin ya da yeniden yukleyin:[/h] Adım #1: Windows tuşu + X tuş kombinasyonunu tuşlayın. Adım #2: Acılan menuden Aygıt Yoneticisi’ni acın. Adım #3: Ağ Bağdaştırıcıları seceneğini genişletin. Adım #4: Ağ surucunuz uzerinde sağa tıklayın. Adım #5: Surucuyu Guncelleştir seceneği ile varsa guncellemeyi yukleyin. ya da Adım #6: Cihazı Kaldır seceneğine tıklayın. Adım #7: Gerekli onayları verin. Adım #8: Bilgisayarı yeniden başlatarak surucuyu yeniden yukleyin. Adım #9: Ağa bağlanmayı deneyin.

Windows 10 Wi-Fi sorunu gibi pek cok farklı soruna guncel olmayan aygıt suruculeri neden olabilir. İlk olarak Aygıt Yoneticisi uzerinden surucuyu guncelleştirmeyi deneyin. Eğer guncelleme yoksa ya da yuklenmiyorsa surucuyu kaldırın. Bilgisayarı yeniden başlattığınız zaman surucu en guncel ve sorunsuz hali ile yuklenecektir.
[h=2]Yontem #7: Ağ surucusu Guc Yonetimi ayarlarını duzenleyin:[/h] Adım #1: Windows tuşu + X tuş kombinasyonunu tuşlayın. Adım #2: Acılan menuden Aygıt Yoneticisi’ni acın. Adım #3: Ağ Bağdaştırıcıları seceneğini genişletin. Adım #4: Ağ surucunuz uzerinde sağa tıklayın. Adım #5: Ozellikler seceneğine tıklayın. Adım #6: Guc Yonetimi sekmesini acın. Adım #7: Guc kazancı sağlamak icin bilgisayar bu aygıtı kapatsın seceneği yanındaki onayı kaldırın. Adım #8: Tamam butonuna tıklayın. Adım #9: Bilgisayarı yeniden başlatın. Adım #10: Ağa bağlanmayı deneyin.

Windows 10 Wi-Fi sorunu yalnızca ağa bağlanma probleminden oluşmuyor. Pek cok kullanıcı bir ağa bağlanıyor ancak herhangi bir uyarı olmadan bağlantı kayboluyor. Bağlantı kayıplarının onune gecmek icin ağ surucunuzun Guc Yonetimi ayarlarını değiştirmelisiniz. Boylece guc tasarrufu icin ağ surucunuz pasif hale getirilmeyecektir.
Windows 10 Wi-Fi sorunu yaşayan kullanıcıların kolayca uygulayabileceği ve sorunu buyuk oranda ortadan kaldıracak yontemleri anlattık. Sorun nedeniyle karşınıza farklı hatalar cıkabilir, bu nedenle yontemler arasından size en uygun olanı secerek uygulamalısınız. Hatta hepsini uygulayarak olası sorunlara başlamadan mudahale etmeniz de mumkun.