Super Lig'in 16. haftasında Hes Kablo Kayserispor"u 2-0 yenen Beşiktaş'ın teknik direktoru Sergen Yalcın, kazandıkları icin mutlu olduklarını ve onemli bir virajı donduklerini soyledi.
Yalcın, macın ardından duzenlenen basın toplantısında, rakibin bu kadar kapalı olmasını beklediklerini ve oyunu acmak icin varyasyonları denediklerini belirtti.
Oyunun son bolumunde istekli, arzulu oyun oynadıklarını ifade eden Yalcın, "İyi savunduk rakibin kontra atak yapmasına musaade etmedik. Akıllı bir oyun oynadığımızı duşunuyorum. Boyle macları kazanmak kolay değil cunku Kayserispor'un da pozisyonuyla ilgi puana ihtiyacı var. " ifadelerini kullandı.
Takım savunmasının cok iyi olduğunu aktaran yalcın, şunları kaydetti:
"Kazandığımız icin mutluyuz. Onemli bir virajı gectiğimizi duşunuyorum. Pozisyon az veriyoruz. Bu akşam hemen hemen hic pozisyon vermedik gibi. Son 4 mactır gol yemiyoruz, iyi bir savunma yapıyoruz. Guclu bir takımımız var. Onemli eksiklerimiz olmasına rağmen boyle sağlam durmak oyunun sonuna kadar sağlam oynamak cok onemli. O yuzden oyuncularıma teşekkur ediyorum."
"862 gundur lider olamamışız"
Beşiktaş'ın bu akşam kazanılan macla birlikte ligde lider konuma geldiklerini ama Beşiktaş icin liderliğin olağan bir durum olduğunu anlatan Yalcın, şoyle devam etti:
"Beşiktaş'ta lider olmanın cok onem taşıdığını duşunmuyorum. Uzun zamandan beri bu pozisyonda olmadığımız icin yaklaşık 862 gundur lider olamamışız. Uzun suredir bu pozisyonu yakalamadığımız icin tabii ki onemli. Ama mac kazanmak cok daha onemli. Beşiktaş'ın lider olmasıyla ovunecek durumda değiliz. Burası Beşiktaş. Beşiktaş her zaman her kulvarda şampiyonluğa oynar."
"Takımı 1-2 oyuncuyla guclendirmek istiyoruz"
Transfer planlaması yaptıklarını ve takıma birkac takviye yapmayı duşunduklerini belirten Yalcın, "Yonetimle, başkanla goruştuk. Planlama yapmakta zorlanıyoruz. Şu anda planlama yapmamız biraz zor. Ama mumkun olursa takımı 1-2 oyuncuyla guclendirmek istiyoruz. Takımın da buna ihtiyacı olduğunu duşunuyorum. " diye konuştu.