SOMALİ'nin başkenti Mogadişu'da duzenlenen teror saldırısında hayatını kaybeden iki Turk işci Erdinc Genc ve Selami Aydoğdu'nun cenazeleri ve yaralı 4 Turk işci Turkiye'ye getirildi. Mogadişu-Afgoye yolunun inşaatını ustlenen Turk şirketinin calışanlarına yonelik yapılan bombalı saldırıda, 2 Turk vatandaşı hayatını kaybetmiş, 4 kişi de yaralanmıştı. Vefat eden Erdinc Genc ve Selim Aydoğdu'nun cenazeleri Turk Hava Yolları (THY) ait ucakla Mogadişu'dan İstanbul'a getirildi. Cenazelerin yanı sıra saldırıda yaralanan işcilerden Omer Aydoğdu, Yavuz Ercan, İmdat Uzuncakose ve Şakir Cetinkaya da aynı ucakla yurda dondu.
SALDIRI ANINI ANLATTILAR

Bombalı saldırıda oğlu Selami Aydoğdu'yu kaybederken, yaralı kurtulan baba Omer Aydoğdu, "Yol calışması yağıyorduk, orada asfalt seriyorduk. O anda bir canlı bomba geldi patlama yaptı. Her birimiz bir yere yıkıldık. Oğlumu kaybettim. Baba-oğul calışıyorduk. Bu cok buyuk bir acı. İki cenazemiz var onlarla birlikte geldik. Oradaki hastanede başka yaralı arkadaşımız yok hepimiz geldik. 6 kişiydik ekip başı bendim" dedi. Saldırıda yaralan Yavuz Ercan ise, "Ben yine şukurler olsun bu şekilde atlattım ama onunki daha ağır. Kardeşlerimizi kaybettik, dostlar sağ olsun. Keşke olmasaydı ama yapacak bir şey yok" şeklinde konuştu. İKİ TURK İŞCİSİ CORUM'DA SON YOLCUĞUNA UĞURLANACAK
İstanbul'a gelen 4 Turk işcisi ve 2 Turk işciye ait cenazeler Corum'a gonderilmek uzere THY'ye ait ucakla Ankara'ya goturuldu. Erdinc Genc'in cenazesinin Aşdağul beldesinde, Selami Aydoğdu'nun ise Mecitozu ilcesine bağlı Caykoy koyunde defnedileceği oğrenildi.

- İstanbulKaynak: Demiroren Haber Ajansı