Milli Piyango ozel yılbaşı cekilişinde satılmayan ve Turkiye Varlık Fonu'na aktarıldığı bildirilen uc biletin ikramiye tutarı 75 milyon TL'nin SMA hastası cocuklar icin kullanılmasına ilişkin kampanya başlatıldı.
Oyuncu Fırat Tanış, muzisten İlkay Akkaya'ın paylaşımını alıntılayarak, "Varlık fonuna aktarılan 75 milyon SMA hastası cocuklar icin kullanılsın" notuyla takipcilerinden paylaşımını alıntılamalarını istedi.

Sanatcı Aylin Aslım, Yasemin Goksu ve HDP Milletvekili Omer Faruk Gergerlioğlu gibi isimlerin ardından, İstanbul Buyukşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İzmir Buyukşehir Belediye Başkanı Tunc Soyer, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Muharrem İnce de kampanyaya destek verdi.
Twitter hesabından İstanbul Buyukşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun paylaşımını alıntılayan Cem Yılmaz da, SMA hastaları icin başlatılan kampanyaya destek verdiğini acıkladı.
[h=3]'Gelin bu iyiliği yapın'[/h]Yılmaz, paylaşımında "Şimdi bu fikre bir şey desek vay siyaset yapıyorsun deniliyor. 2-3 aydır bu konuda yuzlerce caresiz insan ile goruştum, bazılarına elimden geldiğince yardım ettim. Olmuyor yetmiyor. Milli Piyango icin bundan guzel bir oneri olamaz, gelin yapın bu iyiliği" ifadelerini kullandı.
Turkiye'de Spinal Muskuler Atrofi (SMA) hastalığına yakalanan bir bebek ya da bir cocuk icin duzenlenen bağış kampanyalarına son donemde cok sık rastlanıyor.
Nadir gorulen bir kas hastalığı olan bazı SMA'lı cocukların aileleri, zamanla yarışarak cocuklarının gerekli gordukleri tedaviye erişebilmesi icin bağış kampanyaları duzenliyor.
SMA gen bozukluğundan kaynaklanan, olumcul olabilen bir hastalık.
Bugune kadar tıp dunyasında SMA'nın tedavi edilemeyen bir hastalık olduğu ifade edilse de son yıllarda geliştirilen ilaclar ile bu yaygın goruş değişmeye başladı.
SMA'nın tedavisi icin şimdiye kadar geliştirilen ve onay alan uc tip ilac var.
Turkiye'de bu ilaclardan sadece bir tanesi, Spinraza, SGK tarafından geri odemeli olarak karşılanıyor.
Sosyal medyada karşımıza cıkan bağış kampanyaları ise cocukları icin yurt dışında Zolgensma adı verilen ilac gen tedavisinin uygulanmasını isteyen aileler tarafından duzenleniyor.