MUĞLA'nın Fethiye ilcesinde, coban İsmail Karakurt (48), ormanlık alana atılan zehirli kemikler nedeniyle bir kopeğinin zehirlendiğini, diğerinin ise kayıp olduğunu one surdu.
Fethiye'nin kırsal Kayakoy Mahallesi Horozbaba mevkisinde yaşayan ve cobanlık yapan İsmail Karakurt'un dun, coban kopeklerinden biri iddiaya gore zehirlendi, diğeri ise ortadan kayboldu. Karakurt, zehirlenen kopeğini kendi imkanları ile mudahale ederek kurtardı. Karakurt, kayıp olan diğer kopeğini aramak icin gittiği ormanlık alanda ise zehirli kemikler bulduğunu one surdu. Kemiklerin yanında zehir kutuları ve zehri kemiklere enjekte etmek icin kullanılan şırıngaların da bulunduğunu anlatan Karakurt, "Kaybolan kopeğim belki de zehirli kemikleri yedi ve bir yerde oldu. Diğer kopeğimi de son anda kurtardım. Atılan zehirli kemikler, ormanda yaşayan bircok canlıyı tehdit ediyor. Durumu yetkililere bildirdim. Umarım bu gibi olaylar son bulur. Biz cobanlar da kopeklerimizle dağlarda guvenle dolaşabiliriz. Burada az gorulen canlılar da var. Bir insan niye boyle bir şey yapar anlamıyorum" dedi.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Aykut KURT