CANAKKALE'de tupsuz olarak, zıpkın ile 18 metre derinlikte serbest dalış yapan rekortmen dalgıc Mujdat Turan (47), 27 kilogram ağırlığında ve yaklaşık 1 metre 50 santim boyunda akya balığı avladı. Turan, dev balığı avladığı anları su altı kamerasıyla goruntuledi.
Rekortmen dalgıc Mujdat Turan boyundan buyuk, kilosundan daha ağır trofe avlarını cekip sosyal medyada paylaşmasıyla fenomen oldu. Son olarak ise gectiğimiz hafta Gokceada acıklarında gercekleştirdiği dalış ile trofelerine bir yenisini daha ekledi. Tupsuz olarak 18 metreye gercekleştirdiği serbest dalışta yaklaşık 1 metre 50 santim boyunda, 27 kilogram ağırlığında akya balığını zıpkınla avladı. Turan, av goruntulerini su altı kamerasıyla kaydederek, sosyal medyada paylaştı.Av anını anlatan dalgıc Mujdat Turan, "Bu kış mevsiminde Canakkale sularında akya nasıl olur. Mevsimler şaştı galiba, yaz aylarında olması gerekirken, kıs¸ ayında bu balığın buralarda olması cok ilginc geldi bana. Sinarit avı icin yaklaşık 18 metrelerde derin dalış yaptım. Dibe indiğim gibi etrafımı akya surusu¨ sardı. Sinarit beklerken bu trofe ile cıktım derinlerden. Deniz surprizlerle dolu, kısmetin nerede, nasıl karsına cıkacağı belli olmuyor" dedi.