Sakarya'da İl Afet ve Acil Durum Mudurluğu (AFAD) ile İl Emniyet Mudurluğu personeli, kan bağışına dikkat cekmek amacıyla kan bağışında bulundu.
Turk Kızılay Sakarya Şubesinin Serdivan ilcesindeki binasına gelen cok sayıda emniyet mensubu, yetkililerden bilgi alarak form doldurdu.

Ekipler, gerekli kontrollerin ardından kan bağışı yaptı.
Polis memuru Osman Aydın, gazetecilere, duzenli kan bağışcısı olduğunu belirterek, "Tum vatandaşlarımızı kan bağışına davet ediyorum. Yılda en az 4 sefer kan versinler. 'Bir kan 3 can' diyorum." ifadesini kullandı.
Polis memuru Ender Duman da kan vermenin sağlık acısından faydalı olduğunu vurgulayarak, "Lutfen kan bağışı yapın, ihmal etmeyin. Bir gun herkese kan lazım olabilir, duyarlı olalım." dedi.
"Sokağa cıkma kısıtlamasında kan bağışı yapılabilir"
Turk Kızılay Sakarya Kan Bağışı Merkezi Muduru Dr. Ali Suveren ise uzun zamandan beri kan stoklarında yeterli seviyeye ulaşamadıklarına dikkati cekti.
Hafta sonu sokağa cıkma kısıtlamasına rağmen İl Emniyet Mudurluğu ekiplerinin cok sayıda kan bağışı yaptığını dile getiren Suveren, "Emniyet mensuplarına teşekkur ediyorum. Sokağa cıkma kısıtlamasında da vatandaşlarımız buraya gelip ihtiyacı olan vatandaşlar icin kan verebilir." diye konuştu.
Sakarya AFAD personeli ve AFAD gonulluleri de merkeze gelerek kan bağışı yaptı.
AFAD İl Muduru Huseyin Kaşkaş, "Kan vererek hem kendimiz hayat buluyoruz hem de hayat kurtarıyoruz. 2021 yılına bu duşunce ve hareketle başlamayı kendimize hem insani hem de İslami bir vazife olarak gorduk. Pandemi doneminde, sokağa cıkma kısıtlamasının olduğu donemlerde vatandaşlarımız da kan bağışında bulunabilir." ifadelerini kullandı.
Turk Kızılay Sakarya Şube Başkanı Zahit Tiryaki de yazılı acıklamasında, salgın surecinde bağış stoklarındaki azalma sebebiyle "İyilik Aşkına Haydi Kan Bağışlamaya" sloganıyla duzenledikleri kampanyaya destek verenlere teşekkur ederek, vatandaşlara cağrıda bulundu.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Mehmet Karakaş