BATMAN'da, ısınmak icin yaktıkları komur sobasından sızan karbonmonoksitten zehirlenen Bereket (40) ve Hatice (36) Atay ciftinin, otopsi raporunda, komşuları tarafından olu bulunduktan 1 gun once yaşamını yitirdikleri ortaya cıktı. Ciftin başka odada kalan cocuklarının ise gazın neden olduğu uyuşukluk haliyle kalkamadığı ve komşuları tarafından kurtarıldığı oğrenildi. Hastanedeki tedavilerinin ardından taburcu edilen cocuklar, babaannelerinin yanına yerleştirildi.
Olay, 1 Ocak'ta merkeze bağlı Cumhuriyet Mahallesi 1509'uncu Sokak'ta meydana geldi. Seyyar satıcılık yapan Bereket Atay ve ailesinden uzun sure haber alamayan komşuları, once avlu kapısının cam bolumunu ardından evin kapısını kırarak iceri girdi. Atay ailesinin odada yarı baygın 3 cocuğunu alıp, dışarı cıkan komşuları, hareketsiz yatan Bereket ve Hatice Atay icin sağlık ve polis ekiplerini cağırdı. Cocuklar, yakındaki ozel hastaneye kaldırılarak, tedaviye alınırken, eve gelen sağlık ekipleri de ciftin olduğunu tespit etti. Ciftin cansız bedenleri, otopsi icin Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna goturuldu. Bereket ve Hatice Atay ciftinin cenazeleri, otopsinin ardından gozyaşlarıyla yan yana defnedildi. Ciftin cocukları Aslan (12), Suleyman (10) ve Umut (8) Atay da tedavilerinin ardından taburcu edilerek, babaannesi Cahide Atay'ın yanına yerleştirildi.

1 GUN ONCE OLMUŞLERBereket ve Hatice Atay ciftinin, yapılan otopsilerinde, karbonmonoksitten kaynaklı olum zamanlarının, evde komşularının hareketsiz bulduğu 1 Ocak gecesi değil 31 Aralık gecesi olduğu ortaya cıktı. Başka odada kalan cocukların da gazdan etkilendiği ve uyuşukluk hali nedeniyle kalkamadıkları anlaşıldı.Cumhuriyet Mahallesi'nin muhtarı Zeki Yasak da anne ve babasız kalan Atay kardeşler icin yardım kampanyası başlatılmasını istedi. Hala olayın şokunda olduklarını soyleyen Yasak, "Atay ailesi kiralık evde otuyordu. Kendi halinde bir aileydi. Bereket Atay, ailesinin gecimini sağlıyordu. Olayı duyduğumuzda Atay ciftinin cansız bedenleri hastaneye kaldırılmıştı. Geride kalan 3 cocuk icin hayırsever kurumlar ile hayırseverler tarafından yardım kampanyasının başlatılmasını istiyoruz" dedi.?

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Arif Arslan