MUĞLA'nın Bodrum ilcesinde, yalnız yaşadığı evinde elleri arkadan kelepceli, başına poşet gecirilmiş olarak olu bulunan ve kapının arkadan kilitli olması nedeniyle intihar ettiği sanılan Ukrayna vatandaşı Kristina Novytska'nın (5), en son yemek siparişi verdiği ortaya cıktı. Novytska'nın sunucu Alp Kırşan ile komşu oldukları oğrenildi.
Eskiceşme Mahallesi'ndeki 32 villanın bulunduğu bir sitede yaşayan Ukraynalı Kristina Novytska'dan 2 gundur haber alamayan komşuları, dun saat 16.30 sıralarında durumu ailesine bildirdi. Kendilerinin de kızından haber alamadıklarını belirten Novytska'nın ailesi, ev sahibini aradı. Eve cilingir yardımıyla giren ev sahibi, Kristina Novytska'yı sandalye uzerinde, elleri arkadan kelepceli ve başına poşet gecirilmiş halde buldu. Ev sahibinin ihbarı uzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinni yaptığı kontrolde Novytska'nın yaşamını yitirdiği belirlendi.
'KAPININ ARKADAN KİLİTLİ OLMASI İNTİHAR ŞUPHESİOlay yerinde inceleme yapan polis ekipleri, villanın celik kapısının uc kilidinin de icerden kilitli olması ve pencerelerinde demir parmaklıklı olması nedeniyle genc kadının intihar ettiği uzerinde duruyor. Polisin evde yaptığı incelemede, olayın yaşandığı odadaki ip, atkı ve acık haldeki yakılmaya hazır mangal komuru de bulundu. Polisin, Kristina Novytska'nın once bu malzemeler ile intihar girişiminde bulunmuş olabileceği ihtimalinin de değerlendirildiği oğrenildi. Savcının olay yerindeki incelemesinin ardından Novytska'nın cesedi, kesin olum nedeninin belirlenmesi icin Muğla Adli Tıp Kurumu morguna gonderildi.'BAŞ AĞRISI TEDAVİSİ İCİN UKRAYNA'YA GİTMİŞ'Novytska'nin uzun suredir baş ağrısı şikayeti bulunduğu bu nedenle sık sık tedavisi icin ulkesine gittiği de oğrenildi. Novytska'nın başındaki dayanılmaz ağrılar nedeniyle intihar etmiş olabileceğinin de değerlendirildiği bildirildi. Polis, Ukraynalı genc kadının olumuyle ilgili ev sahibi ve sitenin guvenlik gorevlisinin ifadelerine başvurdu. Sitenin guvenlik kamerası goruntuleri ile ziyaretci defteri de incelemeye alındı.UNLU SUNUCUNUN KOMŞUSUYMUŞNovytska'nın, sunucu Alp Kırşan ile komşu olduğu ortaya cıktı. Kırşan, Rus uyruklu olduğunu zannetiği komşusu ile ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Az once karşı sitemizde Rus uyruklu bir kadının cansız bedenine ulaşıldı, savcı bekleniyor" ifadelerini kullandı.'EN SON YEMEK SİPARİŞİ VERMİŞ'Sitenin guvenlik gorevlisi Ramazan Aşkın (65), kiraladığı villada 6 aydır yaşayan Kristina Novytska'nın 30 Aralık'ta kargosu geldiğini belirtip, "Evine goturdum. Ancak zile basmama rağmen acan olmadı. Kendisini evde bulamayınca, sitenin girişindeki guevinlik kulubesine bıraktım. Dışarıdaymış, saat 19.30 gibi dondu. Nerede olduğunu sordum, 'Dışarıda gezdim' dedi. Kargosu geldiğini soylediğimde sevindi, teşekkur etti.Kargosunu alıp, kaldığı villaya dondu. Bir daha da kendisini gormedim. En son gorduğumde uzerinde beyaz montu vardı, guzel giyinmişti ve guler yuzluydu. Yuzunde şişlik, morluk gibi herhangi bir şupheli durum da yoktu. Sitemize girip, cıkan herkesin surekli olarak kaydı tutuluyor. Kayıtlardan en son 31 Aralık Perşembe gunu oğle saatlerinde yemek siparişi verdiğini belirledik. Ben o esnada başka bir yerdeydim. Kaydı başka bir arkadaşımız tutmuş. Sık sık memleketi Ukrayna'ya giden bir site sakiniydi" dediANNESİ MUĞLA'YA GELDİNovytska'nin Ukrayna'da emlakcılık yapan annesi Helina Novytska'nın acı haberi alıp, bugun Muğla'ya geldiği, yapılacak otopsinin ardından kızının cenazesini toprağa verilmek uzere ulkesine gotureceği oğrenildi.